Sport

Abu nærmer seg Vålerenga-exit

Mohammed Abu (28) forlot lørdag Vålerengas treningsleir i spanske Marbella for å dra tilbake til Oslo. Midtbanemannen, som ikke er i Dag-Eilev Fagermos framtidsplaner, er nå i samtaler med en ny klubb.

MARBELLA (Dagsavisen): Det bekrefter Jørgen Ingebrigtsen overfor Dagsavisen i Marbella lørdag.

– Det er litt med med Abu som det er med Markus Nakkim. Vi er enig med Nakkim og agenten hans om at vi skal hjelpe hverandre med å finne noe annet for spilleren. Nakkim spilte for treningskamp for Mjøndalen mot Fredrikstad i dag (lørdag). MIF spilte riktignok med ti mot elleve i 88 minutter, så den kampen ble litt ødelagt, sier Vålerengas sportssjef.

– Så er situasjonen altså den samme for Abu. Vi er enig med ham og hans folk om at hvis det dukker opp noe som Abu synes er spennende nok, så vil vi gjøre et forsøk på å bli enig.

Nå har det altså dukket opp noe.

– I og med at han reiser hjem nå, så ligger det jo der at han nå har noe på bordet som han synes er spennende. Han ville gjerne treffe dem, og da er det på en måte greit. Det er en del av avtalen, så da gjør vi det, sier Ingebrigtsen, som ikke ønsker å kommentere hvilken klubb det er snakk om.

Dagsavisen erfarte nylig at Abu hadde fått tillatelse til å se seg om etter ny klubb. Det gjorde også Nettavisen, som var først ute med nyheten. Samme avis erfarer at det er amerikanske DC United som Abu nå er i forhandlinger med.

Les også: Nakkim trener med eliteserieklubb

Nakkim-prat

Hva så med Markus Nakkim (23) sin framtid? Forsvarsspilleren er for tiden på prøvespill hos bruntrøyene fra Mjøndalen.

– Jeg snakket med Markus fredag, for vi måtte gi ham formell tillatelse til spill i treningskamp for Mjøndalen mot FFK. Det hadde han lyst til.

– Er han nær en overgang til Mjøndalen nå?

– Det er verken nært eller fjernt. Jeg har ikke noe indikasjon på hvordan status er. Mjøndalen får noen dager på seg til å tenke. Nå ble som nevnt treningskampen ødelagt, så jeg vet nok ikke mer om hvor saken står før over helga.

– Går Nakkim gratis hvis han blir enig med Mjøndalen?

– Det kan jeg ikke si noe om. Det er snakk om konfidensielle avtaler mellom klubbene i slike tilfeller. Ingen er tjent med at slike detaljer kommer ut.

Les også: Nakkim er på vei bort fra Vålerenga (DA+)

Utlån

– Hvorfor har det ikke lyktes for Nakkim i VIF?

– Godt spørsmål. Han har vært flere runder ute. I Strømmen i 2016, Viking i 2018. Han gjorde det bra i Viking, og hadde en god utvikling. Vi har jo brukt lån som et virkemiddel i spillerutviklingen vår.

– Ellers må du egentlig snakke litt med Markus om hvorfor, og litt med Ronny (Deila). Det går litt på hva trenerne ser etter. Markus er uten tvil en god spiller. Men det må passe med det treneren ser etter.

– Markus er jo Vålerenga-gutt, også. «Jos» (Johannes Moesgaard) hadde ham på laget for veldig mange år tilbake. Det er veldig leit, men skulle det bli slik at han reiser nå, er ikke døren stengt for godt. Han er bare 23 år. Men akkurat nå er det ikke match, sier sportssjefen.

Les også: Er VIF-investoren blakk? Fagermo trenger ikke skjelve ennå (DA+)

Abus tre faser

Han oppsummer Mohammed Abus tid i Vålerenga slik:

– Tre faser. De fire første månedene tror jeg alle vil være enig om at var kjempebra for både oss og Abu. Så ble han sparket ned i en av de første treningskampene i 2019, og slet med kneet etter det. Han trente egentlig ikke bra igjen før i juni eller juli samme år. I juni ble man så enig om at han ikke skulle spille igjen før skaden var helt borte.

– Så synes vi at han hadde veldig stigning fra september og ut, selv om laget var dårlig. Han hadde en positiv avslutning på sesongen, sier Ingebrigtsen om Abu, som etter alle solemerker har spilt sin siste kamp for Vålerenga.

Mer fra Dagsavisen