Absurd keeper-drama da City tok årets første tittel

(Chelsea - Manchester City 0-0, 3-4 etter straffer). Chelsea-manager Maurizio Sarri var forbannet da hans keeper nektet å bli byttet ut. Så måtte han se sitt lag tape finalen etter straffer mot Manchester City.

LONDON: Manchester City vant ligacupen for andre år på rad etter å ha slått Chelsea 4–3 etter straffesparkkonkurranse på Wembley søndag.

Likevel er det trolig hendelsen noen minutter tidligere som vil bli husket i ettertid.

For med 120 minutter spilt på kampuret oppsto en svært bisarr hendelse på Wembley: Willy Caballero, den tidligere City-målvakten, skulle inn, men Kepa Arrizabalaga nektet å bytte ut. Manager Maurizio Sarri svarte med å bli fly forbanna – han kastet flasker og holdt på å forlate Wembley, men ombestemte seg i siste sekund.

Sto straffesparkkonkurransen

Minutter senere, da John Moss blåste av etter ekstraomgangene, måtte Antonio Rüdiger mellom Sarri og Kepa etter at førstnevnte hisset seg voldsomt opp.

Og da de fleste trodde at byttet skulle komme før straffene skulle tas, skjedde ikke det. Kepa ble stående som Chelsea-målvakt, mens Caballero måtte stå på sidelinjen.

– Jeg har aldri sett på makan, men det skal jeg huske på til senere, sier en lattermild Manchester Citys Vincent Kompany til Viasat etter oppgjøret, om hendelsen.

– De kommer til å snakke om det, jeg kan ikke si så mye mer om det. Alt vil bli bra, sier Chelsea-spiller Antonio Rüdiger etter kampen.

Chelsea var først ut i straffesparkkonkurransen. Jorginho åpnet ballet med å bomme på en meget svak straffe, før Ilkay Gündogan sendte Kepa feil vei. César Azpilicueta plasserte sin straffe pent i krysset, mens Kepa slapp inn en svak straff fra Sergio Agüero mellom hendene. Deretter scoret Emerson, før Kepa gjorde opp for seg ved å redde forsøket til Leroy Sané.

Så skjøt David Luiz i stolpen, Bernardo Silva scoret, før Eden Hazard chippet i mål. Raheem Sterling satte inn den avgjørende straffen for Manchester City og sørget for den fjerde ligacuptittelen til klubben de siste seks sesongene.

Jakter kvadrupel

Dermed har City fortsatt alle mulighet til å vinne samtlige fire turneringer denne sesongen. I Premier League er de poenget bak Liverpool med elleve kamper igjen, i mesterligaen leder de 3–2 før returoppgjøret mot Schalke i åttedelsfinalen og i FA-cupen møter de Swansea i kvartfinalen.

Seieren var Citys femte på de siste seks mot Chelsea og Pep Guardiolas fjerde som City-trener.

Selve kampen var ikke av det minneverdige slaget. City fikk en annullert scoring i 2. omgang da Agüero muligens var en liten skostørrelse i offside, noe dommeren så etter å ha fått videohjelp. Ellers var Chelsea solide defensivt, mens City eide mye ball.

– Det var en vanskelig kamp, de hadde en kjempemulighet til å ta revansje, uttaler City-kaptein Kompany. På spørsmål om hvorfor City lykkes, svarer kapteinen:

– Vi har en stor tropp med veldig mange gode spillere, også de yngre, med bra attitude. Vi har aldri tid til å slappe av og se tilbake på hva vi har fått til. Vi får sjeldent tid til å feire, men nå skal jeg tilbake til garderoben og gjøre det!

Engelsk ligacup fotball søndag, Finale:

Chelsea – Manchester C. 0-0 e.o. (3-4 på straffer)

Wembley Stadium: 81.775 tilskuere.

Mål straffer: Jorginho (bom), Ilkay Gündogan (0-1), César Azpilicueta (1-1), Sergio Agüero (1-2), Emerson (Emerson Palmieri dos Santos) (2-2), Leroy Sané (bom), David Luiz (bom), Bernardo Silva (2-3), Eden Hazard (3-3), Raheem Sterling (3-4).

Dommer: Jonathan Moss, England.

Gult kort: David Luiz (30), Antonio Rüdiger (72), Jorginho (88), Chelsea, Fernandinho (58), Nicolás Otamendi (90), Manchester C..

Chelsea (4-3-3): Kepa Arrizabalaga – César Azpilicueta, Antonio Rüdiger, David Luiz, Emerson (Emerson Palmieri dos Santos) – N'Golo Kanté, Jorginho, Ross Barkley (Ruben Loftus-Cheek fra 89.) – Pedro Rodríguez (Callum Hudson-Odoi fra 79.), Eden Hazard, Willian (Gonzalo Higuaín fra 95.).

Manchester C. (4-3-3): Ederson – Kyle Walker, Nicolás Otamendi, Aymeric Laporte (Vincent Kompany fra 46.), Oleksandr Zintsjenko – Kevin De Bruyne (Leroy Sané fra 85.), Fernandinho (Danilo fra 91.), David Silva (Ilkay Gündogan fra 79.) – Bernardo Silva, Sergio Agüero, Raheem Sterling.