Sport

Aalesund sparket Aabrekk

Harald Aabrekk ble den første tippeligatreneren som fikk avskjed. Han fikk lede laget i bare fire kamper. Torsdag er Vålerenga neste motstander.

Av Øystein Bjerkestrand

Harald Aabrekk maktet ikke å revitalisere Aalesund. Derfor var det slutt etter ett fattig poeng på fire kamper, bekrefter klubben i en pressemelding.

Aabrekk tok over treneransvaret da Jan Jönsson ga seg etter sesongslutt i fjor. Etter kun ett poeng på fire kamper og 2-13 i målforskjell kom klubben fram til at et trenerskifte var eneste løsning.

Begge styrene i klubben, AaFK og Ålesund Fotball AS, var enstemmige i avgjørelsen.

Styrene kom fram til å måtte si opp avtalen med Aabrekk etter omfattende møtevirksomhet med alle involverte aktører som trenerteam, spillere, medisinsk støtteapparat og spillerutvalg.

– I avgjørelsen er det lagt spesielt vekt på at Harald ikke lenger har den nødvendige tilliten i spillergruppen, sier styreleder i AaFK, Reidar Mjelde.

Inntil videre skal Aabrekks assistent Trond Fredriksen ta over hovedansvaret. Karl Oskar Fjørtoft blir assistenttrener fram til en permanent løsning er på plass, heter det i en pressemelding.

Torsdag møter Aalesund Vålerenga i seriekamp på Ullevaal. (©NTB)

Mer fra Dagsavisen