Aalesund scoret på sine tre første sjanser

(Aalesund - Skeid 4-2). I løpet av sju minutter scoret Aalesund på sine tre første målsjanser og da var løpet nesten kjørt for Skeid i Ålesund. Men de ga ikke opp.

Det var en pussig forestilling på Color Line stadion der Skeid kunne ledet med to mål tidlig, men der vi fikk se hvordan scoringer preger fotballkamper.

For Skeid gjorde det som ikke så mange andre prøver på borte mot Aalesund, å gå i strupen på hjemmelaget. Med skyhøyt press fikk Skeid skapt to store målsjanser tidlig.

Den første kom etter en corner i andre spilleminutt der David Tavakoli headet i bakken og over fra to meters hold.

Etter snaue kvarteret trodde vi Johnny Buduson skulle sette årets første scoring. Etter en strålende pasning fra Hassan Yusuf kom han alene med Aafk-keeper Andreas Lie, men Buduson prøvde seg på en liten chipp, som ble altfor løs rett på keeper.

Da hadde vi fått se hvordan Aalesunds tremanns-forsvar kan åpnes opp.

Snudde alt

Åpningskvarteret var Skeids. Men ikke like kraftig som de neste ti minuttene ble hjemmelagets anført av lagets tre digre islendinger. I løpet av sju minutter, fra det 17. til det 24. minutt ble denne kampen avgjort.

1-0: Aron Elis Thandarson blir kreditert målet. En returball etter heading i krysstanga går ut til islendingen som skyter rett i magen på Stian Pettersen, som håper han redder på streken. Men linjedommer mener han står inne i mål. Og det var det få protester i mot.

2-0: Daniel Leo Gretarsson banker inn den andre scoringen etter at et nytt innlegg har skapt trøbbel i Skeid-forsvaret. Innlegget fra den gamle VIF-gutten Niklas Castro lander etterhvert på foten til Gretarson som denger til på volley.

3-0: Igjen et innlegg Skeid ikke håndterer. Holmbert Fridjonsson avslutter med en heading i motsatt retning av innlegget til Oddbjørn Lie. Scoringen er like vakker som Aalesund er effektive.

Da ble Skeid paralysert og hjemmelaget kunne gjerne økt ledelsen. Skeid-keeper Idar Nordby Lysgård måtte ta fram to reaksjonsredninger, mens langskuddet fra Fredrik Carlsen smalt i tverrliggeren.

Men da Skeid fikk summet seg etter sjokket klarte igjen laget å etablere noe spill, Johnny Buduson vasket fram en corner. Og Tom Skogsrud la den rett på hodet til Ayoub Aleesami som reduserte før pause.

Best i gang

Skeid prøvde også etter pause, men klarte ikke å skape de store sjansene. Etterhvert var det Aalesund som ville ha ballen.

– Jeg syntes vi ga dem litt intiativ før pause. Det vil jeg helst ikke se, sa Aalesund-trener Lars Bohinen på vei inn i garderoben.

Det ønsket ble innfridd. Aalesund klarte å holde ballen bedre i laget mot et lettere frustrert Skeidlag.

Thandarson prøvde på sin andre scoring for kvelden, men keeper Lysgård reddet og ga retur som Ståle Steen Sæthre enkelt satte i mål.

Men Skeid ville minne om hva de kan og David Tavakoli scoret sitt første mål for sesongen da han banket inn den siste reduseringen hardt nede i venstre hjørne fra cirka 18 meter.

Om ikke annet: Publikum ble underholdt fra start til mål i denne kampen. Rett før slutt fikk Skeids målscorer Ayoub Aleesami marsjordre etter at han fikk sitt andre gule kort. Dommeren mente for angrep på keeper, men det var det ikke alle som oppfattet. Men da må han stå over neste seriekamp.

Skeid gikk på sitt første tap i 1. divisjon og fikk se hvordan duellstyrke innenfor 16-meteren er avgjøfrende i denne divisjonen. Aalesunds spydspiss måler 196cm uten fotballstøvler.

Aalesund er som ventet tabelleder alene etter at Sandefjord avga poeng.

1. divisjon fotball menn mandag, 4. runde:

Aalesund – Skeid 4-2 (3-1)

Color Line stadion: 4020 tilskuere

Mål: 1-0 Aron Elís Thrándarson (17), 2-0 Daníel Leó Grétarsson (21), 3-0 Hólmbert Aron Fridjónsson (24), 3-1 Ayoub Aleesami (40), 4-1 Ståle Steen Sæthre (56), 4-2 David Tavakoli (72).

Dommer: Mads Skarsem, Charlottenlund.

Gult kort: Fredrik Carlsen, Jonas Grønner, Aalesund, Johannes Andres Nunez Godoy, Ayoub Aleesami, Skeid.

Rødt kort: Ayoub Aleesami (89, to gule), Skeid.

Øvrige resultater mandag:

KFUM Oslo – Nest-Sotra 2-1, Jerv – Notodden 3-1, Raufoss – Strømmen 1-0, Sandnes Ulf – Start 2-0, Tromsdalen – Sandefjord 3-3, Ull/Kisa – Kongsvinger 0-2, Aalesund – Skeid 4-2.

Spilles 8/5: HamKam – Sogndal.