Aalesund nærmest seieren

(Aalesund-Tromsø 1-1). Det var 17 års forskjell på målscorerne i Ålesund.

ÅLESUND: Både gammel og ung markerte seg i seriepremieren på Sunnmøre da Aalesund og Tromsø delte poengene mellom seg.
19 år gamle Fredrik Carlsen gjorde 1-0 rett før pause. 36 år gamle Sigurd Rushfeldt utlignet rett etter pause. Flere mål ble det ikke i Ålesund.
Carlsen ble innleid til sunnmørslaget fra Vålerenga 13. januar, og avtalen utløper 1. august. G19-landslagsspilleren mottok ballen inne i 16-meterfeltet etter en duell og beinet ballen i lengste hjørnet med venstrebeinet. En smell gjorde at unggutten ble byttet ut med Trond Fredriksen 25 minutter ut i 2. omgang.
Sigurd Rushfeldt viste seg som den kapteinen han er to minutter etter hvilen. En corner ble stusset videre fra innbytter Martin Knudsen, og på bakerste stolpe kunne en umarkert Rushfeldt bredside ballen enkelt i mål.

Nærmest
Aalesund var kanskje nærmest seieren i 2. omgang. Svensken Johan Arneng hadde to gode avslutninger som med litt hell kunne gitt uttelling.
– Det bølget fram og tilbake gjennom hele kampen. Det var dritdårlig at vi slapp inn målet på dødball helt i starten på 2. omgang. Vi snakket i pausen om at vi måtte unngå akkurat det. Men vi skal ikke glemme at vi gjennomførte en sterk kamp mot en god motstander, og vi kunne fort ha vunnet også. Litt er skuffet er vi, sa Ålesund-trener Kjetil Rekdal.
– Vi opptrådte rufsete i forsvar. Det er jeg ikke fornøyd med, sa romsdalingen.