Luca Modric i litt for stor vest trente på Lerkendal mandag kveld.

60 millioner tv-seere

Historisk kamp for norsk fotball på Lerkendal tidlig kveld. Trondheim ser på kampen som ren turistreklame. Og ytterligere arrangør-erfaring for Rosenborg.

 

De store stjernene uteblir, men kveldens begivenhet på Lerkendal er et prestisjeprosjekt for UEFA.I går ettermiddag var kampen ennå ikke helt utsolgt, men om lag 2000 spanjoler er på plass og lagenes supportere har fått hver sin base i to deler av byen. Men det er ikke ventet noen opptøyer mellom disse supportergruppene.

Lerkendal tar imot om lag 20.000 tilskuere til denne kampen. Klubben får en million kroner i leieinntekter fra UEFA, men må trekke fra en del utgifter til oppgradering av arenaen.

Den såkalte supercupfinalen (vinnerne av Mesterligaen og Europaligaen) er viktig for det europeiske fotballforbundet (UEFA) som ønsker å bruke den som et slags felles avspark for høstsesongen i Europa.

Sevilla kom til Trondheim søndag, mens favoritten Real Madrid kom i går ettermiddag. En begivenhet som Adresseavisen valgte å sende live da de ankom hotellet på Brattøra.

Men laget kommer altså uten sine store stjerner Cristiano Ronaldo og Gareth Bale, og heller ikke med vår norske maskot, Martin Ødegaard.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Lerkendal pyntet

– Det er UEFA som har hovedansvar for arrangementet. Forskjellen på dette og en RBK-kamp i mesterligaen er ganske enkelt størrelsen. Det er opp mot 60 millioner TV-seere til denne kampen, og da overlates ingenting til tilfeldighetene, sier økonomileder i Rosenborg, Roar Munkvold til Adresseavisen. Lerkendal er derfor pyntet i Supercupens farger og logoer.

TV-oppmerksomhet

Også Trondheim kommune har vært involvert i arrangementet der man anser TV-oppmerksomheten som den største verdien.

– Dette er det største arrangementet som tv-sendes ut i verden fra Norge siden finalen i Eurosong i Oslo, sier Trondheims ordfører Rita Ottervik til Adresseavisen.

Kampstart i kveld er 20.45 og kampen sendes på Viasat 4