Sport

6 eller 12 poeng opp til Brann

Bård Finne og Amin Nouri vet alt om Brann. Hjelper det?

VALLE (Dagsavisen): Søndag kveld vet vi det. Brann kan ha tatt enda et stort steg mot seriegull. Slår de VIF, er avstanden ned 12 poeng. Skulle VIF bli det første laget som vinner på Brann stadion i år, blir avstanden halvert.

Amin Nouri spilte de tre siste sesongene i Brann og ble en populær spiller i Bergen. Han var med på det overraskende seriesølvet, direkte etter opprykk fra 1. divisjon.

Les også: Berge tenker ikke på spekulasjonene: – Skal slappe av med VM (DA+)

Bedre astmosfære her

Men han er ikke i tvil når vi spør:

- Det er bedre atmosfære på vår hjemmebane enn Branns. Men vi møter et bunnsolid organisert 4-3-3-lag, sier Nouri til Dagsavisen etter fredagens hete trening i solsteiken inne på Intility arena.

Og han sier ikke det på bakgrunn av sin litt dramatiske avskjed med Brann og påståtte kontraktbrudd.

– Det er en tilbakelagt historie, sier han.

Han synes Vålerengas nye hjemmebane er et stort løft opp fra Ullevaal stadion. Men neste år står nye Brann stadion klar også. Bergenserne kan svare.

Kun Grindheim har scoret

Fakta står klart. På sine fem hjemmekamper i år har Brann fire seire og en uavgjort og har sluppet inn ett (1) mål.

Kun Christian Grindheim har scoret der. det inspirerer VIF-gutta.

Derfor leder de serien.

Søndagens kamp er utsolgt på en arena som i år også er en byggeplass ettersom den ene langsiden er revet. Derfor er det bare plass til snaut 13.000 tilskuere inne på arenaen.

– Kanskje det tar vekk noe av trøkket, sier Bård Finne, Vålerengas ekte bergenser som tilsynelatende har spilt seg inn på laget igjen. Fredag ble han drillet på venstrekanten i stedet for Chidera Ejuke.

Les også: Over og ut for ekstraomganger

Uttelling i målpoeng

– Alltid spesielt for meg å komme tilbake til stadion. Jeg er jo oppvokst der og har både famile og alle kompisene mine i byen. Jeg har god uttelling av målpoeng i forhold til spilletid og håper jo å få sjansen nå. Men det er tøff konkurranse her, sier VIFs helt fra Lillestrøm-kampen der han ble matchvinner i sjette tillegssminutt.

– Det ble mye oppmerksomhet, men jeg er for lengst nullstilt, sier Bård Finne til Dagsavisen.

– Han er hundre prosent proff, sier trener Ronny Deila som ser for seg 50-50 i ballbesittelse og at spisskompetanse i en slituasjon eller dødball avgjør.

Skulle VIF vinne, er laget for fullt med i medaljekampen.

Les også: Norske Erlend (23) reiser til India for å bli proff

Mer fra Dagsavisen