Det ble mye bråk under kampen mellom England og Russland lørdag. Onsdag og torsdag skal lagene ut i nye EM-kamper.

43 russiske fotballfans pågrepet

Fransk politi pågrep tirsdag 43 russiske fotballsupportere i kjølvannet av bråket som oppsto før og etter EM-oppgjøret mellom England og Russland lørdag.

Av Stian Grythaugen

 

De russiske supporterne var samlet i en buss på vei til Lille, der Russlands neste EM-kamp skal spilles.

Politiet omringet bussen og gjennomførte en identitetssjekk på samtlige passasjerer. Fransk påtalemyndighet hevder å være i besittelse av nok bevis til å stille flere av russerne for retten.

– Vi har bevis for at i det minste enkelte av dem tok del i uakseptable voldeligheter, sier en talsmann for de lokale myndighetene.

Russerne startet bråket

Franske myndigheter har tidligere hevdet å ha bevis for at russiske tilhengere initierte voldelighetene som er de verste under et fotballmesterskap siden VM-sluttspillet i Frankrike i 1998.

Tidligere tirsdag opplyste Det europeiske fotballforbundet (UEFA) at det russiske laget vil bli sendt hjem fra EM dersom supporterne står bak ytterligere bråk i tiden som kommer. Russlands fotballforbund er også ilagt en bot på 150.000 euro, tilsvarende 1,4 millioner kroner.

– Vi vil respektere UEFAs avgjørelse. Hva annet kan vi gjøre? Sa Russlands idrettsminister Vitalij Mutko til det russiske nyhetsbyrået TASS etter at avgjørelsen var kjent.

Masseslagsmål

Russiske og engelske fans barket sammen i Marseille både før og etter lørdagens storkamp. Også under oppgjøret var det slagsmål på tribunene.

Mandag møtte ti personer for en fransk domstol anklaget for å ha deltatt i bråket. Tre av disse ble dømt til fengselsstraffer på mellom én og tre måneder.

Samtidig opplyste den franske påtalemyndigheten at 150 «svært veltrente» russiske bråkmakere unngikk å bli pågrepet under masseslagsmålene.

En engelskmann i 50-årene som ble skadd i sammenstøtene skal ligge alvorlig skadd på sykehus. Mannens tilstand omtales nå som stabil. (©NTB)

Russland spiller sin neste kamp mot Slovakia i Lille onsdag, mens England møter Wales i Lens dagen etter. (NTB)