Sport

360.000 ville kaste henne ut av OL

Rødøyd ba Sør-Koreas skøyteløper Kim Bo-reum om tilgivelse for å ha kritisert en lagvenninne, etter at 360.000 mennesker ville ha henne sparket ut av OL-troppen.

Av Sjur Natvig

Sør-Koreas trio ble bare nummer sju i kvartfinalen i lagtempo mandag, etter at Noh Seon-yeong ikke greide å holde følge med Kim og Park Ji-woo. I et TV-intervju etterpå gjorde Kim intet for å legge skjul på hvem som hadde skylden.

– Vi gikk veldig bra, men så var det en som ikke greide å holde følge, og da ble det slik, sa hun med det mange tolket som et hånflir.

– Vi trodde ikke Seon-yeong skulle gjøre det så dårlig, sa Park.

TV-bilder viste Noh som begynte å gråte da Kim og Park helt overså henne etter målgang.

Etterpå dukket det opp en underskriftskampanje på sosiale medier med krav om at Kim og Park skal kastes ut av landslaget og fra OL.

– Det er en skam at slike folk med personlighetsproblemer skal representere landet vårt i OL, sto det i oppropet som tirsdag kveld lokal tid hadde fått 360.000 underskrifter. Selv presidentens kontor hadde en lenke til oppropet.

Kim måtte stenge sin Instagram-konto på grunn av alle de negative kommentarene som dukket opp der, og hennes utstyrssponsor opplyste at hennes avtale ikke blir fornyet.

Tirsdag møtte Kim rødøyd og tydelig preget til en hastig innkalt pressekonferanse.

– Mange ble nok såret av det jeg sa i TV-intervjuet. Jeg er veldig lei meg og vil oppriktig be om tilgivelse, sa hun. (NTB)

Mer fra Dagsavisen