3. divisjon: Vålerenga innledet med målfest. Fortsetter det slik?

(Vålerenga 2 - Follo 8-2). Andrelagene til Vålerenga og Mjøndalen innledet med storeseire i 3. divisjon. Det kan bety trøbbel for røkla av Oslolag som jager opprykk, blant dem Lyn og Frigg.

Vålerenga stilte med en rekke A-lagsspillere i mandagens serieåpning (for deres del) mot Follo og etter en omgang var kampen avgjort.

Da sto det 5-0 til Vålerenga etter ekte hat trick av Erik Israelsson. Svensken kjemper hardt for en plass i Vålerengas A-lag, men har foreløpig havnet på benken. Han viste sitt kandidatur med å hamre inn tre scoringer bak Follo-keeper Sander Østbye.

Fredrik Oppegård og Sander Werni (fjorårets toppscorer) satte inn de to siste før pause.

Etter pause ble det mer blått på Intility Arena. Tommy Berntsen er i år trener for rekruttlaget og han ville se mer. Det fikk han. Brede Sandmoen satte inn 6-0, Elias Taubo 7-0 før Werni scoret igjen.

Follo fikk to trøstemål på slutten, ved Ernest Rzepechi og Stian Johansen With på straffespark.

VIF stilte sterkt med også Ivan Näsberg og Aron Dønnum i startelleveren. Og i mål står et av landets beste keepertalenter, U19- landslagsmannen Kristoffer Klaeson som skal ut i EM-sluttspill i sommer.

Vålerengas neste kamp er borte mot Norild i Vadsø tirsdag over påske.

Frigg vant vrien kamp

Både Lyn og Frigg har ambisjoner om opprykk fra denne avdelingen som heter 3. divisjon, avdeling 2. Lyn tok ledelsen borte mot Tønsberg ved Jonas-Aleksander Bakken på straffespark tidlig, men Tønsberg snudde kampen etter pause.

På Marienlyst scoret Frigg og Ulrik Ferrer alerede etter to minutter, men ambisiøse Ørn Horten slo tilbake og scoret to ganger før pause.

Etter hvilen var Frigg mest aggressive og Per Erik Forgaard og Emil Grønn Pedersen scoret med tre minutters mellomrom tidlig i omgangen. Det holdt helt inn.

Kamp for å overleve

Osloderbyet Ullern - Lokomotiv Oslo endte 1-1 etter at Jon Æsøy Jæger ga bortelaget ledelsen etter en drøy halvtime. Finn Badou Jor sørget for ett poeng til Ullern 20 minutter før slutt. Begge disse lagene har som mål å stabilisere seg i avdelingen.

Grei er opprykket fra 4. divisjon og klarte ett poeng hjemme mot Halsen etter at Jurrece Mukendi utlignet tre minutter før full tid.

Ready fikk en dårlig start borte mot Drøbak/Frogn der det kriserammede hjemmelaget vant 1-0 etter scoring av Magnus Fagernes.

Opprykkslagene i avdeling 1

De tre øvrige Oslolagene er plassert i avdeling 1 der hele fire Eliteserieklubber har sine andrelag.

Nordtrand var eneste laget som vant, 3-2 hjemme over Spjelkavik. Markus Woldsund scoret to ganger før halvtimen var spilt, Benjamin Sunde reduserte før pause, mens Nordstrand økte til 3-1 etter selvmål av Spjelkavik. Tre minutter før slutt reduserte gjestene, men Thomas Holms lag rodde i land seieren.

Både Rommen og Årvoll spilte 0-0 i sine kamper.

Resultatene 1. serierunde:

3. divisjon, avdeling 2:

Ullern - Lokomotiv Oslo 1-1, Grei - Halsen 1-1, FK Tønsberg - Lyn 2-1, Frigg - Ørn Horten 3-2, Mjøndalen2 - Norild 6-1, Drøbak/Frogn - Ready 1-0, Vålerenga2 - Follo 8-2.

Andre runde spilles slik:

2. påskedag: 14.00: Halsen - Ullern, Ready - Frigg, 16.00: Follo - FK Tønsberg, Lyn - Drøbak/Frogn (Kringsjå), 17.00: Lokomotiv Oslo - Grei.

Tirsdag 23. april: 18.00: Norild - Vålerenga2, 19.00: Ørn Horten - Mjøndalen2.

Avdeling 1:

Rommen - Træff 0-0, Årvoll - Molde2 0-0, Nordstrand - Spjelkavik 3-2, Sarpsborg08 2 - Lørenskog 4-3, Aalesund2 - Stabæk2 1-2, Sunndal - Eidvold Turn 0-2, Herd - Kråkerøy 0-1.