Sport

FFK-topp erkjenner etter assistenttreners brå avgang: – Ikke optimal timing

Marijo Jovic har valgt å gi seg som assistenttrener i den nyopprykkede eliteserieklubben Fredrikstad tre kamper inn i sesongen.

Det opplyser Fredrikstad FK på sitt nettsted fredag. Klubben skriver at «nå går ferden videre for den sympatiske treneren». Hva som ligger i dette er ikke utdypet i meldingen.

– Han ønsket å gå videre, og vi har funnet en fornuftig løsning. Det er ingen dramatikk i det her. Vi går fra hverandre som veldig gode venner, sier FFKs sportssjef Joacim Heier til NTB.

FFK må dermed umiddelbart ut på jakt etter en erstatter for Jovic.

– Det er ikke en optimal timing med tanke på at de fleste er i arbeid, men vi går til arbeidet og har stor tro på at vi skal finne en trener, forteller Heier.

Har ikke hastverk

Han opplyser at klubben er i gang med å sondere, men at klubben ikke har dårlig tid.

– Vi har et solid team på plass allerede, så det er ikke noe hastverk. Det er viktigere for oss at vi treffer og styrker teamet med riktig person og riktige egenskaper, sier Heier.

Fra før er Andreas Hagen og Torgeir Helgen assistenttrenere på A-laget for hovedtrener Mikkjal Thomassen.

Jovic kom til FFK fra Drøbak/Frogn i fjor sommer, og han bidro til å sikre opprykk fra 1. divisjon i høst. Det er ikke kjent hva han skal gjøre framover.

Sterk start

Jovic har ikke besvart NTBs henvendelse.

«Jeg er veldig takknemlig for tiden jeg har fått tilbringe i en klubb som FFK. Jeg er privilegert som fikk delta på store øyeblikk for både klubb og by. Et stort tusen takk til alle jeg har vært så heldig å få dele tid med i FFK», sier han.

Fredrikstad har åpnet sesongen med fire poeng på de tre første kampene. Søndag venter Viking på bortebane.Mer fra Dagsavisen