Sport

Ruud til semifinalen i Acapulco – klar for drømmeduell mot Holger Rune

Casper Ruud skal spille sin andre semifinale på mexicansk jord på en uke. Nordmannen beseiret tennistalentet Ben Shelton i en jevn tresettskamp fredag morgen.

Ruud avanserte i ATP 500-turneringen med sifrene 6–7 (7-9), 6-4, 6–4.

Det betyr at semifinalen blir mot vidunderbarnet Holger Rune natt til lørdag norsk tid. Dansken slo tyske Domonik Köpfer 2–0 like før Ruud skulle i aksjon på den mexicanske hardcourten fredag morgen norsk tid.

– Det var veldig vanskelig og litt frustrerende i andre settet, for uansett hva jeg gjorde, returnerte han bra. Men jeg var heldig, og i tredje var jeg i stand til å bryte ham, sa Ruud etter seieren over Shelton.

Nå venter danske Holger Rune i nok et skandinavisk storoppgjør.

– Det blir veldig morsomt å møte Holger, vi har jo hatt en del møter. Jeg skal gi alt, sa Ruud.

Jevnt

Det ble en jevnspilt kvartfinale, som varte over to en halv time. Shelton trakk det lengste strået i det første settet, med 9–7 i tiebreak, der Ruud hadde overtaket med 4–1 før amerikaneren kom tilbake.

I det andre settet brøt Ruud Sheltons serve på 4–4. Dermed kunne Snarøya-mannen serve hjem det andre settet til 6–4.

I det tredje kom bruddet i det femte gamet, der Ruud vant alle poengene på Sheltons serve og gikk opp til 3–2. Dermed hadde nordmannen skaffet seg overtaket og kunne fullføre med stor selvsikkerhet.

Bedre på hardcourt

Ruud og Shelton hadde seks tidligere møter, og fem ganger hadde Ruud trukket det lengste strået.

Ruud er for øyeblikket rangert som nummer elleve i verden. Rune ligger på 7.-plass på verdensrankingen og er 2.-seedet i Acapulco-turneringen.

De seks oppgjørene har vært på grus, som er Ruuds foretrukne underlag. Underlaget i Acapulco er hardcourt, der Ruud har blitt bedre og bedre med årene.

Foruten de seks kampene har de to også møttes i showkonseptet UTS på Fornebu tidligere i vinter.

Ordkrig

Skandinavias to beste spillere på herresiden skapte overskrifter for halvannet år siden da de møttes i Roland-Garros. Da var det dårlig stemning mellom duoen underveis og etter kampen, som Ruud vant, men siden har de skværet opp.

Ruud har levert gode resultater i Mexico. I ATP 250-turneringen i Los Cabos sist uke tok han seg helt til finalen. Der ble det tap for australske Jordan Thompson.

Semifinalen i Acapulco spilles natt til lørdag norsk tid.Mer fra Dagsavisen