Sport

Her er alle vinnerne på Idrettsgallaen

Idrettsgallaen ble avviklet i Trondheim Spektrum lørdag kveld. Her er alle vinnerne:

Årets navn: (stemt fram av tv-seerne):

Maren Lundby (skihopp).

Øvrige nominerte: Grace Bullen (bryting), Johannes Thingnes Bø (skiskyting), Jeanette Hegg Duestad (skyting), Halvor Egner Granerud (skihopp), Erling Braut Haaland (fotball), Viktor Hovland (golf), Håndballjentene, Jakob Ingebrigtsen (friidrett), Salum Kashafali (friidrett), Johannes Høsflot Klæbo (langrenn), Solfrid Koanda (vektløfting), Jesper Saltvik Pedersen (alpint), Jarl Magnus Riiber (kombinert), Birgit Skarstein (roing), Karsten Warholm (friidrett), Ragne Wiklund (skøyter), Martin Ødegaard (fotball).

Årets kvinnelige utøver:

Ragne Wiklund (skøyter).

Øvrige nominerte: Grace Bullen (bryting), Jeanette Hegg Duestad (skyting), Karoline Bjerkeli Grøvdal (friidrett), Caroline Graham Hansen (fotball), Gyda Westvold Hansen (kombinert), Anne Kjersti Kalvå (langrenn), Johanne Killi (friski), Solfrid Koanda (vektløfting), Maren Lundby (hopp), Katrine Lunde (håndball), Maria Tviberg (alpint), Kristin Vollstad (kickboxing), Tiril Udnes Weng (langrenn).

Årets mannlige utøver:

Erling Braut Haaland (fotball).

Øvrige nominerte: Johannes Thingnes Bø (skiskyting), Kasper Fosser (orientering), Halvor Egner Granerud (skihopp), Viktor Hovland (golf), Jakob Ingebrigtsen (friidrett), Marcus Kleveland (snowboard), Johannes Høsflot Klæbo (langrenn), Henrik Kristoffersen (alpint), Simen Hegstad Krüger (langrenn), Jarl Magnus Riiber (kombinert), Birk Ruud (friski), Karsten Warholm (friidrett), Martin Ødegaard (fotball).

Årets lag:

Vipers Kristiansand (håndball).

Øvrige nominerte: Curlinglandslaget kvinner, Håndballjentene, Parabordtennislaget Dahlen/Tveiten, sandvolleyballgutta Mol/Sørum, seilerduoen Næss/Rønningen.

Årets gjennombrudd:

Narve Gilje Nordås (friidrett).

Øvrige nominerte: Dilek Celik (kickboxing), Håvard Bentdal Ingvaldsen (friidrett), Mina Mobekk (seiling), Antonio Nusa (fotball), Kristine Stavås Skistad (langrenn).

Årets kvinnelige parautøver:

Birgit Skarstein (roing).

Øvrige nominerte: Aida Dahlen (bordtennis), Vilde Nilsen (langrenn), Suzanna Tangen (sykkel).

Årets mannlige parautøver:

Jesper Saltvik Pedersen (alpint).

Øvrige nominerte: Salum Kashafali (friidrett), Thomas Karbøl Oxaal (langrenn), Fredrik Solberg (svømming).

Årets trener:

Leif Olav Alnes (friidrett).

Øvrige nominerte: Daimi Akin (kickboxing), Espen Berg-Knutsen (skyting), Ole Gustav Gjekstad (håndball), Stephan Johansson (friidrett), Jan Schmid/Thomas Kjelbotn (kombinert), Egil Kristiansen/Siegfried Mazet (skiskyting).

Hedersprisen:

Cato Zahl Pedersen (langrenn, alpint og friidrett).

Årets forbilde:

Viktor Hovland (golf).

Utøvernes pris:

Erling Braut Haaland (fotball).

Årets ildsjel:

Adnan Naeem (Romsås idrettslag).

Øvrige nominerte: Harry og Johanna Breiland (Ålgård Orienteringsklubb), Øistein Formo (Innlandet idrettskrets).


Mer fra Dagsavisen