Sport

Klæbo tilbake i verdenscupen i Östersund

Johannes Høsflot Klæbo er tilbake i langrennstroppen som Norge sender til verdenscuprennene i svenske Östersund kommende helg.

Skistjernen fra Trondheim er inne igjen etter å ha stått over verdenscupen i Gällivare sist helg. Han gikk i stedet norgescup på Gålå, der det ble seier i sprint og 2.-plass på 10 kilometer klassisk.

Allerede etter første verdenscuphelg i Ruka, der han skuffet resultatmessig, varslet Klæbo at han ville ta en verdenscuppause. Han var koronasyk i sesonginnledningen og har trengt tid for å komme i form igjen.

I Östersund er han imidlertid tilbake. Der skal det gås sprint i klassisk stil lørdag og 10 kilometer fristil med intervallstart søndag, og Klæbo er naturligvis tatt ut til begge distanser.

Regjerende verdenscupvinner Tiril Udnes Weng er fortsatt ikke klar for skirenn etter sykdom, og hun er dermed ikke med i Östersund.

Jan Thomas Jenssen, som vant 20-kilometeren i fri teknikk i Ruka, er tatt ut til distanselaget også denne gangen.

Uttaket, menn:

Harald Østberg Amundsen, Asker (sprint og 10 km), Iver Tildheim Andersen, Rustad (10 km), Ansgar Evensen, Vind (sprint), Pål Golberg, Gol (sprint og 10 km), Jan Thomas Jenssen, Hommelvik (10 km), Matz William Jenssen, Njård (sprint), Johannes Høsflot Klæbo, Byåsen (sprint og 10 km), Simen Hegstad Krüger, Lyn (10 km), Even Northug, Strindheim (sprint), Martin Løwstrøm Nyenget, Lillehammer (10 km), Håvard Solås Taugbøl, Lillehammer (sprint), Didrik Tønseth, Byåsen (10 km), Erik Valnes, Bardufoss og Omegn (sprint).

Kvinner:

Margrethe Bergane, Konnerud (10 km), Kristin Austgulen Fosnæs, Fossum (10 km), Ingrid Andrea Gulbrandsen, Bardufoss og Omegn (sprint), Anne Kjersti Kalvå (10 km), Maria Hartz Melling, Konnerud (sprint), Kristine Stavås Skistad, Konnerud (sprint), Astrid Øyre Slind, Oppdal (10 km), Ane Appelkvist Stenseth, Grong (sprint), Anna Svendsen, Tromsø (sprint), Heidi Weng, BUL (10 km), Lotta Udnes Weng (sprint og 10 km).


Mer fra Dagsavisen