Sport

Solberg-Østhassel med i Norges VM-åpning – Lunde på vent

Den nybakte mammaen Silje Solberg-Østhassel danner Norges keepertrio sammen med Marie Davidsen og Olivia Lykke Nygaard i håndball-VM.

Det kommer fram i en pressemelding fra Norges Håndballforbund.

Keepertrioen reiser til Stavanger, hvor Norge spiller sine innledende kamper i håndball-VM. Katrine Lunde deltok også på samlingen på Hamar og Lillehammer, men må fortsatt vente på sitt landslagscomeback.

Katrine Lunde og Györ-proff Solberg-Østhassel har i en årrekke vært en superduo i det norske målet. Senest i EM i fjor der det ble norsk gull.

Det har vært stor usikkerhet rundt uttaket på keeperplassene den siste tiden. Lunde pådro seg en lyskeskade da klubblaget Vipers møtte franske Metz i Champions League i starten av november. Men rapportene rundt henne er svært positive for tiden.

Solberg-Østhassel ble mor i midten av august, og 108 dager etter at hun ble mamma var 33-åringen tilbake på banen i kamp for første gang siden februar. Hun startet mot Island i Norges 31-21-seieren i deres andre VM-test.

Reglene er slik at det norske trenerteamet kan gjøre endringer i troppen helt fram til mesterskapet starter og også underveis i VM. Det gir tid til å se an situasjonen til Lunde.

Norge starter VM mot Grønland onsdag og fortsetter gruppespillet med oppgjør mot Østerrike (fredag) og Sør-Korea (søndag). Dette er kamper de fleste håndballeksperter mener det norske laget vinner med utklassingssifre.

Mer fra Dagsavisen