Sport

Hermoso tordner mot fotballforbundet: – En strategi for å true oss

Spanias stjernespiller Jennifer Hermoso (33) går i strupen på Det spanske fotballforbundet (RFEF) etter det kontroversielle landslagsuttaket mandag.

I en uttalelse på X/Twitter skriver Hermoso at spillerne i lang tid har bedt om beskyttelse fra eget forbund, men at de ikke har blitt hørt.

– De menneskene som nå spør oss om å stole på dem, er de samme som i dag valgte å ta ut spillere som har bedt om å ikke bli det. Vi spillere er sikre på at dette er nok en manipulasjonsstrategi for å skremme og true oss med juridiske og økonomiske sanksjoner, tordner Hermoso.

Regelverket til det spanske fotballforbundet åpner ifølge avisen AS for å ilegge den som ubegrunnet unnlater å møte til landslagssamling straff. Det kan dreie seg om bøter og i ekstreme tilfeller inndragelse av vedkommendes spillerlisens.

– Dette er nok et bevis på at ingenting har endret seg, fortsetter 33-åringen.

Omfattende boikott

Spillerne som mandag ble tatt ut på det spanske kvinnelandslaget i fotball ble angivelig tatt fullstendig på senga.

Flere spanske medier hevdet mandag kveld å ha kilder på at landslagsuttaket til de kommende nasjonsligakampene mot Sverige og Sveits ikke var varslet til spillerne i forkant.

En rekke av spillerne som har boikottet Det spanske fotballforbundet (RFEF) og landslaget den siste tiden ble overraskende tatt ut. Sent mandag kveld sendte spillerne ut en uttalelse der de langet ut mot forbundet på ny.

«RFEF kan ikke kreve at vi skal delta på samlingen», skrev spillerne blant annet.

I forkant av mandagens uttak sendte Det spanske forbundet ut en uttalelse der spillerne ble bedt om å avslutte boikotten. Ønsket var at de heller skulle stille seg bak oppvask-prosessen som er igangsatt i kjølvannet av Rubiales-saken.

AS: Søker juridisk hjelp

Allerede før sommerens VM-sluttspill boikottet et antall spillere landslaget, blant dem Barcelona-stjernen Mapi Leon. Også hun var med i mandagens tropp.

På mandagens pressekonferanse skal landslagssjef Tomé ha gitt uttrykk for at hun hadde snakket med spillerne.

– Ja, jeg har snakket med dem. Jeg skal ikke røpe alt jeg har diskutert med dem, ble hun blant annet sitert på av spanske medier.

Spillerne som undertegnet den nylige erklæringen og gjorde seg uaktuelle for landslagsspill fremsatte blant annet krav om at alle personer i forbundet som har vært involvert i Rubiales-saken må forlate sine posisjoner. I tillegg ble det fremsatt krav om strukturelle endringer i satsingen på kvinnefotballen.

Spillerne bekreftet i mandagens uttalelse at de nå har søkt juridisk hjelp for å vurdere mulighetene som nå foreligger og mulige konsekvenser.


Nyeste fra Dagsavisen.no: