Sport

Kronprins Haakon foran ny Haaland-finale: – Gullalder for norsk idrett

Kronprins Haakon gleder seg over de norske idrettsfolkene som lykkes i store idretter. Han heier på Erlng Braut Haaland i mesterligafinalen.

I fjor var han til stede da Casper Ruud spilte finale i Roland-Garros. Han får ikke til det i år, men gleder seg også over tennisspillerens suksess. Og sist helg vant Viktor Hovland på PGA-touren.

– Det er en gullalder med utrolig mange norske som er så flinke, også i idretter der vi ikke har vært vant til at nordmenn hevder seg. Det er veldig gøy. Det er bare å håpe at de gjør det bra alle sammen, så får vi heie så godt vi kan, sier kronprinsen til NTB.

På disse tider i fjor var Haaland med i en vennskapskamp i løkkefotball på Skaugum, lørdag skal han prøve å sikre trippeltriumf med Manchester City i Champions League-finalen i Istanbul.

– Det var veldig hyggelig da han var på grusplassen her og spilte, sier kronprins Haakon.

– Jeg er ikke fotballinteressert sånn som faren min, men jeg følger litt med på de norske og synes det er gøy, og på landslagsfotball. Vi er ikke vant til at norske fotballspillere klarer å hevde seg så til de grader i toppen av internasjonal fotball. Det er veldig imponerende.

Han legger til at Haaland ikke er alene.

– Det er jo Caroline Graham Hansen og Ingrid Syrstad Engen som nylig vant Champions League.

Intervjuet med NTB ble gjort før Casper Ruud spilte semifinale i Roland-Garros, men kronprinsen forutså utfallet.

– Jeg har trua. Casper får det til, han, sa kronprinsen, og fikk rett.

Nyeste fra Dagsavisen.no: