City-seier etter dramatisk avslutning

Etter 67 minutter løsnet det for Manchester City i mesterligafinalen mot Inter.

Manchester City-Milan: 1-0.

Erling Braut Haaland, Jack Grealish, Kevin de Bruyne, Pep Guardiola og resten av City hentet selveste CL-pokalen hjem lørdag kveld.

Kampen ble avgjort ved et Rodri-mål etter 67 minutter. Men bare tre minutter før full tid fikk superspissen Romelu Lukaku en enorm sjanse på hodet fra rundt fire meter. Men hodestøtet gikk i kneet på City-keeperen og returen ble klarert rett utenfor egen stolpe av Ruben Dias.

Dermed ble kampens eneste scoring signert Rodri.

– Det er intelligent. Det er presist. Det er praktfullt, sa TV2-kommentator Jesper Mathisen.

Tverliggerskudd fra Lukaku

67 minutter ut i mesterligaefinalen fikk City hull på byllen. Etter et langt angrep fikk Silva på høyre side skutt hardt inn i Inter-boksen. Ballen ble blokkert og spratt ut til Rodri, som klinte til nesten inne ved høyre stolpe. Dermed leder City 1-0 med litt over tjue minutter igjen på klokka.

Men Inter gikk rett i angrep etter målet. Da var det Dimarco som prøvde seg på en lobb over City-keeper Ederson, men ballen gikk i tverliggeren. Returen gikk tilbake til Dimarco, men da nikket han rett i lagkamerat Lukaku.

Martinez kom alene med keeper etter 58 minutter på Atatürk stadion. Men med svært spiss vinkel greide han ikke å overliste City-kaptein Ederson. Etter 56 minutter kom endelig Romelu Lukaku inn for Edin Džeko. Men fortsatt står det 0-0 i mesterligafinalen mellom Manchester City og Inter.

Første omgang gikk uten de helt store sjansene til noen av lagene.

– Dette har blitt en langt jevnere fotballkamp enn hva mange trodde på forhånd, sa Jan-Henrik Børslid i pausen.

– City-fansen må komme seg på jobb, for laget trenger det, meldte Erik Thorstvedt.

Haaland-sjanse

Først etter at første omgang var litt over halvveis på Atatürk stadion i Istambul fikk Erling Braut Haaland kampens første gode sjanse etter 26 minutter.

Haaland fikk en gjennombruddspasning fra Kevin de Bruyne, og fikk en god mulighet fra få meter. Dessverre for City og Haaland gikk ballen i kneet til Inter-keeper Onana.

– Der så vi det første virkelige gode angrepet, sa kommentator Jesper Mathisen på TV2s sending.

– Det finnes rom for Haaland, fulgte TV2s ekspert Simen Stamsø-Møller opp med i pausen.

Få minutter senere gikk Kevin de Bruyne i bakken med en skade. Etter kun 35 minutter mistet dermed Manchester City et av sine viktigste angrepsvåpen. De Bruyne ble erstattet av Phil Foden.

– Han er jo den som oftest er nest sist på målene til Braut Haaland, sa Morten Langli i TV2s studio, som befinner seg på Bryne for anledningen.

Trafikkproblemer i Istanbul

37-årige Dzeko, med en fortid i Manchester City, spiller på topp for den itaienske klubben sammen med verdensmester Lautaro Martínez.

Hos Manchester City er Kyle Walker på benken. Han hadde friskmeldt seg selv etter å ha stått over trening tidligere i uka med ryggplager, men får ikke startplass. Nathan Aké starter i hans sted. City-laget er det samme som slo RB Leipzig 7-0 i åttedelsfinalen og i begge kvartfinalene mot Bayern München.

Det meldes om store trafikkproblemer i Istanbul, som gjør det vanskelig for publikum å ta seg til stadion i tide. En brann nær arenaen, med stor røykutvikling, bidrar ifølge flere medier til problemene.