Sport

Tsjekkisk sensasjon til finale i Paris – verdenstoeren klappet sammen

Karolina Muchova slo til med et dramatisk comeback og booket finaleplass i Roland-Garros. Hun avverget en matchball i møtet med Aryna Sabalenka.

Alt lå til rette for Sabalenka i tredje sett. Belaruseren ledet 5-2 og var ett poeng unna finalen på rødgrusen i Paris, men lot sjansen glippe. Det skulle koste verdenstoeren dyrt.

Muchova kom mesterlig tilbake og dunket inn to vellykkede bruddballer. Tsjekkeren servet så nådeløst hjem seieren i en kamp som endte 7-6 (7-5), 6-7 (5-7), 7-5. Kraftprøven varte i tre timer og 13 minutter.

For første gang er useedede Muchova finaleklar i en Grand Slam-turnering. Før årets Roland-Garros hadde hun en semifinale i Australian Open (2021) som toppresultat.

– Takk alle, jeg vet ikke hva som skjedde. Atmosfæren og publikum hjalp meg. Jeg fortsatte å kjempe, og det fungerte, sa Muchova i et seiersintervju gitt til den svenske tennislegenden Mats Wilander.

De to første settene var svært jevnspilte. Spillerne brøt hverandre flere ganger, og tiebreak måtte til for å skille dem. Der tok de hver sin seier.

Muchova får Iga Swiatek som motstander i lørdagens finale. Den polske verdenseneren tok seg dit ved å slå ut overraskelsen Beatriz Haddad Maia med sifrene 6-2, 7-6 (9-7).

Tidligere i turneringen ble Haddad Maia første brasilianske kvinne i en Grand Slam-kvartfinale siden 1968.


Nyeste fra Dagsavisen.no: