Sport

En million billetter er solgt

Det er solgt over én million billetter til sommerens fotball-VM for kvinner i Australia og New Zealand.

Det ligger dermed an til å bli det mest besøkte idrettsarrangementet for kvinner gjennom tidene. Tallene fra VM i Frankrike i 2019 ble passert da Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) kom med en oppdatering på billettsalget i en pressemelding fredag.

Der opplyser de at de har solgt 1.032.884 billetter til sommerens verdensmesterskap.

Økende interesse

– Momentumet bygger seg opp i vertslandene og over hele verden. Jeg ser fram til å se dere, sier Fifa-president Gianni Infantino i en uttalelse.

Tidligere i juni uttrykte arrangørene i New Zealand at det ikke var nok interesse i landet. For én uke siden var bare 220.000 av de da 930.000 solgte billettene til kamper i landet.

– Hvis det er noe som holder meg våken om nettene, så er det at folk i New Zealand må utnytte denne muligheten til det fulle, sa turneringsdirektør Jane Patterson, ifølge AFP.

Norge nummer 12

Norges fotballkvinner er på 12.-plass på den siste Fifa-rankingen foran sommerens VM .

Siden forrige rankingoppdatering i slutten av mars har Norge tapt 2-4 for Spania og spilt 3-3 mot Sverige. Det har ikke ført til noen endringer for Hege Riises lag, viser den nye oversikten på nettsidene til Det internasjonale fotballforbundet (Fifa).

Norge er drøyt åtte poeng bak Japan på 11.-plass, mens VM-vert Australia innehar 10.-plassen. Danmark har hoppet opp to hakk og er i ryggen på Norge.

VM sparkes i gang i Auckland der Norge spiller mot vertsnasjon New Zealand 20. juli.


Nyeste fra Dagsavisen.no: