Sport

Semifinaleklar Ruud slet med nakken: – Var spent og nervøs

Casper Ruud fikk en låsning i nakken på trening før Roland-Garros, men nå som semifinaleplassen er sikret, slipper Snarøya-gutten skuldrene ned.

Fredag ettermiddag møter han tyske Alexander Zverev i semifinalen i Paris. Kampen starter tidligst klokka 17.30.

Ruud og Zverev har møttes tre ganger på seniornivå. Zverev har vunnet to ganger og Ruud én. Ruud vant det siste møtet mellom de to i Miami Masters i fjor. Det var på hardcourt. Zverev vant i ATP Masters i Paris og Cincinnati Masters i 2021. De to har aldri møttes på grus.

Fikk en låsning

Ruud slo danske Holger Rune i fire sett i Paris onsdag. Ruud kom til finalen i fjor og har masse poeng å forsvare. Med seieren over Rune er nordmannen ett steg nærmere å klare nettopp det.

Han kan også ta sin første Grand Slam-tittel. Før turneringen fikk han imidlertid problemer med nakken, som trolig kom av stress.

– Jeg kom hit på fredag etter Genève, og på trening før turneringen fikk jeg en skikkelig låsning og kink i nakken, som kanskje tyder på at man går rundt og er litt spent og nervøs for hva som er i vente. Heldigvis klarte jeg å løse opp den og det har ikke vært noe problem, sa Ruud til TV 2 etter seieren.

Med seieren over Rune fikk Ruud revansj etter tapet i Masters-turneringen i Roma i mai. 24-åringen

– Akkurat da jeg skulle slå den siste forehanden i dag, så tenkte jeg ett halv sekund på at jeg hadde trent hele livet på å sette den slik jeg vil så bare «gjør det for faen». Heldigvis slo jeg den bra nok og så bommet Holger til slutt, sa Ruud videre.

Rune tror på Ruud

Holger Rune har Casper Ruud som favoritt til å ta seg videre til finalen.

I semifinalen fredag venter Zverev for Ruud. Tyskeren har rast på verdensrankingen som følge av skaden han pådro seg i Roland-Garros i fjor, men han har et svært høyt toppnivå. Likevel mener Rune at det er Ruud som må sees på som favoritten foran semifinalen fredag.

– Det er vanskelig å spå siden kampen er annerledes. Jeg må nok si at Casper er favoritten til å ta seg til finalen, men igjen så hadde jeg sagt Zverev om du hadde spurt meg i fjor. Zverev kommer sterkt tilbake etter skaden sin, men akkurat nå ser jeg for meg Casper i finalen, sa Rune til pressen etter onsdagens nederlag.

I den andre semifinalen møtes Novak Djokovic og Carlos Alcaraz. Den har kampstart tidligst klokka 14.45.


Mer fra Dagsavisen