To minutter med Rosenborg-magi sikret 2-0-seier over Brann

(Rosenborg - Brann 2-0). Brann holdt lenge unna, men måtte til slutt gi tapt for Rosenborgs angrepsfotball. Trønderne vant 2-0 på Lerkendal i Toppserien.

Rosenborg beholder med det 2.-plassen i Toppserien og har skaffet seg en luke på ni poeng ned til Brann på 4.-plass. Vålerenga topper tabellen.

Etter 63 målløse minutter måtte til slutt Brann-forsvaret gi tapt da Emilie Joramo banket til på returen fra en corner. Skuddet var knallhardt og fikk en retningsforandring som satte Brann-keeper Aurora Mikalsen fullstendig ut av spill.

Målet ble også en skikkelig katalysator for Rosenborg-jentene som scoret sitt andre mål bare to minutter senere. Joramo spilte gjennom Synne Skinnes Hansen, som banket inn 2-0-målet.

Lagene møttes sist så sent som 14. mai i Bergen. Da var gjestene fullstendig overlegne og vant kampen 4–1. På deres ti foregående oppgjør har lagene vunnet fire kamper hver, mens to oppgjør har endt med uavgjort.

Kampen ble flyttet fra Koteng arena til Lerkendal der nesten 5000 tilskuere var på plass.

Brann kommer fra en knalltøff periode, hvor de kun vant én av sju seriekamper, hvor fire av dem var tap. Bergenserne fant imidlertid litt tilbake til storformen og vant sine to siste kamper mot Åsane (2-0) og Røa (5-2).

Fredag ble det også klart at Rosenborg mister Skinnes Hansen til Bundesliga. Hun bytter ut toppserielaget med Bayer Leverkusen til sommeren.