Sport

Brasilianer med kjempeskrell mot Medvedev: – Har drømt om dette

Verdenstoer Daniil Medvedev røk svært overraskende for 172-rangerte Thiago Seyboth Wild fra Brasil i den første runden av Grand Slam-turneringen Roland-Garros.

23 år gamle Wild vant kampen med settsifrene 7-5 (7-5), 6-7 (6-8), 2-6, 6-3, 6-4.

Medvedev var andreseedet i turneringen i Paris og en av kandidatene til å gå langt på rødgrusen. Mot brasilianske Wild endte han opp med tap etter en lang femsetter. Wild er rangert som nummer 172 i verden.

– Jeg har sett Daniil spille hele min juniorkarriere og jeg har drømt om å spille på denne banen og mot en spiller som ham, sa Wild etter seieren.

– Jeg begynte å få krampe i annet sett, men jeg brukte mentaliteten min og det funket. Jeg er veldig fornøyd med hvordan jeg spilte.

Medvedevs tap kan gi Casper Ruud en fordel senere i turneringen. Nordmannen kunne støte på Medvedev i en eventuell semifinale i Paris.

Russeren tapte det første settet, men vant så de to neste. Da så det ut til at han skulle greie å ta seg videre, men Wild vendte deretter kampen i sin favør og tok seg sensasjonelt videre til annen runde.

23-åringen har bare spilt én kamp på hovedtablået i en Grand Slam-turnering tidligere. I US Open i 2020 tapte han for britiske Daniel Evans i 1. runde.

Mer fra Dagsavisen