Sport

Zana sterkest i den italienske mestertrøya – Leknessund holder 8. plassen

Italieneren Filippo Zana (Jayco) sikret seg seieren på den 18. etappen av sykkelrittet Giro d’Italia. Andreas Leknessund angrep storkanonene i første stigning, og klatret oppover resultatlista.

Zana avgjorde i en duell med Thibaut Pinot. De to kom alene mot mål. Zana sikret hjemmeseier til stor jubel i Val di Zoldo, i den italienske mestertrøya.

Feltet var gjennom en etappe på 161 kilometer med flere tøffe stigninger.

Andreas Leknessund (DSM) var aktiv fra start, men sikret seg ikke plass i avgjørende brudd. Han kom inn som 16.-mann og holder sin 8.-plass i sammendraget. Han har 4.47 minutter opp til lederen Geraint Thomas, Storbritannia (Ineos)

Etter kun noen få mil i flatt terreng gikk feltet inn i det første tøffe fjellet. Der ble det satt høy fart, og plutselig gikk Leknessund til i et uventet angrep.

Tromsøværingen forsøkte å kjøre seg opp til et femmannsbrudd i tet, men sammenlagtfavorittene og deres lag reagerte resolutt da DSM-rytteren satte opp farten. Luken til Leknessund ble aldri spesielt stor, men relativt raskt tettet, et klart signal på at ingen av storkanonene ønsket å ha nordmannen med i bruddet.

– Det der må jeg si var herlig og litt uventet. Jeg kunne nesten ikke tro mine egne øyne der han plutselig forserte opp på siden av feltet og raste av gårde, sa Eurosport-kommentator Andreas Staune-Mittet.

– Det er mildt sagt litt utradisjonell Grand Tour-sykling, men det liker jeg veldig godt. Leknessund er en offensiv type, sa kollega Theis Magelssen.

Rittet avsluttes søndag.

Mer fra Dagsavisen