Sport

Rekdal slakter eget lag: – Det er flaut

Rosenborg slo 4.-divisjonslaget Trygg/Lade med knappest mulig margin i første runde av fotball-NM onsdag. Trener Kjetil Rekdal var langt fra fornøyd.

Agon Sadiku ble kampens eneste målscorer med sin nettkjenning etter et kvarters spill. Etterpå var Rekdal svært kritisk mot eget lag, som ikke greide å spille bedre mot 4.-divisjonsmotstand.

– Jeg har ikke så mye jeg skulle få sagt, egentlig. Det er flaut og på et nivå du må oppleve for å tro på det. Det er noen unntak hos oss som er til stede. Skal man lykkes i fotball må du ha et stort hjerte, og i dag var det mange som var i manko på det, sa han til NRK.

Han pekte på flere ting han mener laget manglet i kampen. Veterantreneren brukte krasse ord i kritikken av eget lag.

– Du kan plukke ut stort sett alt: Pasningskvalitet, initiativ, duellkraft. Det er ingen vits i å snakke om det for du blir aldri ferdig. Jeg har aldri opplevd enn slik kamp som i dag i løpet av min karriere. Jeg har vært med på trøblete kamper og røket ut i cupen, men når du ikke klarer å dominere en kamp mot et 4.-divisjonslag, så er det et grunnleggende stort problem i mentaliteten, fastslo Rekdal.

Neste kamp er i Eliteserien mot Brann, som nylig ble norgesmester.

– Vi er alle med på dette så det er ikke bare én som har skyld i dette. Det må graves dypt foran Brann-kampen, det sier seg selv, sa Rekdal.


Mer fra Dagsavisen