Sport

Slik står idrettskretsene foran presidentkampen i NIF – lunken støtte til Kjøll

Minst fire idrettskretser anbefaler sine delegater på idrettstinget om å stemme fram Zaineb Al-Samarai som president i Norges idrettsforbund.

Samtidig er det begrenset støtte til sittende idrettspresident Berit Kjøll. Det viser en kartlegging NTB har gjennomført blant landets elleve idrettskretser.

Den største idrettskretsen, Viken, som har 13 stemmer på idrettstinget, uttaler at den følger valgkomiteens innstilling og dermed går for Zaineb Al-Samarai.

Det samme gjør idrettskretsene Trøndelag (åtte stemmer), Troms og Finnmark (sju stemmer) og Møre og Romsdal (fire stemmer).

– Vi har hatt en grundig runde om både Zaineb og Berit i styret, og vi har intervjuet dem og spurt dem om hva de ønsker for norsk idrett. Vi var tidlig ute og signaliserte at vi ville støtte Zaineb, og i tillegg så har vi stor tillit til valgkomiteen, sier styreleder Geir Knutsen i Troms og Finnmark idrettskrets til NTB.

Han poengterer også viktigheten av et det nye styret får arbeidsro.

– Det er vel ingen tvil om at både omdømmet og tilliten til Norges idrettsforbund har fått et skudd for baugen med det som har skjedd, sier han.

Flere sitter på gjerdet

Fem idrettskretser opplyser at de ennå ikke har konkludert rundt støtte i presidentvalget. Nordland har på sin side fristilt sine delegater og lar dem stemme som de ønsker.

Ingen idrettskretser varsler på nåværende tidspunkt støtte til Kjøll.

– Vi skal prate med begge kandidatene i dag, og så skal vi ha et møte og diskutere litt. Vi kommer til å la tiden jobbe for oss de neste ukene før vi tar et standpunkt, sier styreleder i Rogaland idrettskrets, Siri Ommedal, til NTB tirsdag.

Mange av kretsene gjør det også klart at de ikke vil binde sine delegater, og det dermed ikke er gitt at alle deres stemmer går til det som blir kretsens foretrukne kandidat. Noen kretser skal møte begge kandidatene før de konkluderer.

Al-Samarais egen krets, Oslo idrettskrets, har ikke svart på NTBs henvendelser, men har tidligere spilt henne inn som kandidat til presidentvalget.

Idrettstinget holdes i Bergen første helgen i juni.

---

Dette sier kretsene:

* Viken (13 stemmer): Zaineb Al-Samarai

* Vestland (8): Ikke avgjort

* Trøndelag (8): Zaineb Al-Samarai

* Innlandet (8): Ikke avgjort (har spilt inn Al-Samarai)

* Vestfold og Telemark (7): Ikke avgjort

* Troms og Finnmark (7): Zaineb Al-Samarai

* Agder (6): Ikke avgjort

* Oslo (5): Har ikke svart (har spilt inn Al-Samarai)

* Rogaland (5): Ikke avgjort

* Nordland (4): Har fristilt sine delegater

* Møre og Romsdal (4): Zaineb Al-Samarai

Disse stemmer i presidentvalget:

* Idrettskretsene: 75 stemmer

* Særforbundene: 75 stemmer

* Idrettsstyret: 14 stemmer

---

Nyeste fra Dagsavisen.no: