Sport

Varslingssak lagt død i Idrettsforbundet – kostet 1,1 millioner kroner

Varslersaken i Norges idrettsforbund (NIF) er avsluttet og kostet 1,1 millioner kroner. Ifølge advokat Jan Fougner har hele saken berodd på en misforståelse.

TV 2 omtalte tidligere i vår at det forelå en varslingssak på et styremedlem i Idrettsforbundet.

Fougner er arbeidsrettsadvokat og uttalte seg da Norges idrettsforbund inviterte pressen til åpen time fredag. Først innledet idrettspresident Berit Kjøll med at styret i NIF har avsluttet saken «på en ansvarlig» måte, og så tok Fougner ordet:

– Denne saken skyldes grunnleggende sett at to flotte, flinke og engasjerte typer hadde hver sine forutsetninger i en samtale som bygger på en misforståelse, som gjorde at de ikke forsto hverandres posisjoner, sa Fougner.

– Det ledet til en situasjon som utløste dette varselet, sa han og la til at «ingen av dem kan kritiseres for situasjonen som har oppstått».

Han mente også at saken har fått et større omfang enn den burde.

Kjøll presenterte prislappen på saken på 1,1 millioner kroner.

– Vi har egne prosedyrer og hensyn som skal ivaretas i norsk idrett. Vi har fulgt det til punkt og prikke. Det var nødvendig med juridisk bistand, og da var dette summen man landet på, sa Kjøll på spørsmål fra NRK.

Varsleren har den siste tiden vært sykmeldt. Styremedlemmet har på sin side ikke deltatt på de siste styremøtene i NIF, skriver VG.

Da TV 2 omtalte saken i starten av mars, skrev kanalen at saken startet med uenighet mellom partene i forbindelse med en sak om strømmeplattformen MyGame.


Mer fra Dagsavisen