Praktmål da Sverige knuste Aserbajdsjan i EM-kvalifiseringen

(Sverige - Aserbajdsjan 5-0). Jesper Karlsson scoret på et utsøkt frispark da Sverige tok sine første poeng i EM-kvalifiseringen med 5-0-seier over Aserbajdsjan på hjemmebane mandag.

Svenskene slet til tider med å få ballen i mål, men på tampen løsnet det virkelig for hjemmelaget. Da ble en tomålsledelse plutselig til 5-0.

Emil Forsberg scoret først etter 37 minutter. Leipzig-profilen dro med seg ballen inn i 16-meteren og avsluttet i hjørnet. Etter mye press fikk vertene en til scoring etter en drøy time. Alexander Isak la ballen inn i feltet, der Bahlul Mustafazade var uheldig og satte ballen i eget mål.

Med ti minutter igjen satte Viktor Gyökeres ballen i nærmest åpent mål, før Jesper Karlsson scoret på et flott frispark på to minutter før slutt.

Bare sekunder senere la Manchester United-angriper Anthony Elanga på til 5-0. Dermed tok svenskene sin første trepoenger i EM-kvalifiseringen. De tapte 0-3 for Belgia i den første kampen.

Zlatan Ibrahimovic var ikke i Sveriges tropp mandag grunnet en skadekjenning. Veteranspissen fikk et kvarter i tapet for Belgia.

I den andre kampen i gruppe F vendte Østerrike nederlag til 2-1-seier over Estland. Michael Gregoritsch ble matchvinner etter 88 minutter.

Neste kamp for Sverige i EM-kvalifiseringen er mot Østerrike på bortebane i juni.

---

EM-kvalifisering fotball menn mandag, 2. runde:

Gruppe B:

Irland – Frankrike 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 Benjamin Pavard (49). Spilt i Dublin.

Nederland – Gibraltar 3-0 (1-0)

Mål: 1-0 Memphis Depay (23), 2-0 Nathan Aké (50), 3-0 Aké (82).

Rødt kort: Liam Walker (51), Gibraltar. Spilt i Rotterdam.

Gruppe E:

Moldova – Tsjekkia 0-0

Spilt i Chisinau.

Polen – Albania 1-0 (1-0)

Mål: 1-0 Karol Swiderski (41). Spilt i Warszawa.

Gruppe F:

Sverige – Aserbajdsjan 5-0 (1-0)

Mål: 1-0 Emil Forsberg (38), 2-0 Bahlul Mustafazade (selvmål 65), 3-0 Viktor Gyökeres (79), 4-0 Jesper Karlsson (88), 5-0 Anthony Elanga (89). Spilt i Solna.

Østerrike – Estland 2-1 (0-1)

Mål: 0-1 Rauno Sappinen (25), 1-1 Florian Kainz (68), 2-1 Michael Gregoritsch (88). Spilt i Linz.

Gruppe G:

Montenegro – Serbia 0-2 (0-0)

Mål: 0-1 Dusan Vlahovic (78), 0-2 Vlahovic (90). Spilt i Podgorica.

Ungarn – Bulgaria 3-0 (3-0)

Mål: 1-0 Bálint Vécsei (7), 2-0 Dominik Szoboszlai (26), 3-0 Martin Adam (39). Spilt i Budapest.