Dansk sjokk-tap i EM-kvalifiseringen etter kollaps mot Kasakhstan

(Kasakhstan - Damark 3-2). Danmarks fotballherrer raknet på slutten og tapte 2-3 for Kasakhstan i EM-kvalifiseringen etter å ha ledet 2-0.

Sjokket ble et faktum da Abat Ajmbetov stormet fram og headet inn et innlegg i siste ordinære spilleminutt. Overrumplede dansker måtte se ledelse bli snudd til tap i løpet av tre minutter.

Kasakhstan-kaptein Askhat Tagibergen så ut til å ha berget et overraskende poeng da han fyrte inn et langskudd i kampens 86. minutt. Men vertene, som hadde løsnet mange avslutninger gjennom kampen, hadde mer på lager.

Højlund-show

Danskene hadde ledet komfortabelt 2-0 etter to scoringer av formspissen Rasmus Højlund. 20-åringen som har fått tilnavnet «Danmarks Haaland», står dermed med fem mål på de to første kampene i EM-kvalifiseringen.

Højlunds spillestil, størrelse og målteft har fått supportere til å sammenligne ham med Erling Braut Haaland. Han ble kjøpt av Serie A-klubben Atalanta sist sommer og har imponert der med åtte scoringer på i alt 25 kamper.

Søndag var han på farten etter 20 minutter i Astana. Højlund ble spilt flott gjennom av Simon Kjær, og han vippet ballen følsomt i mål over Kasakhstan-keeper Igor Sjatskij.

Samme mann gjorde 2-0 etter 35 minutter. Han var på rett sted til rett tid og satte inn en retur fra midten av kasakhstanernes straffefelt.

Vendepunkt

Kasakhstan skapte ikke all verden de første 70 minuttene på hjemmebane. De løsnet en del skudd, men satte ikke Danmark-keeper Kasper Schmeichel skikkelig på prøve før i det 70. minuttet.

Da slo Schmeichel et skudd i stolpen og ut. På den påfølgende corneren handset Jonas Wind i eget felt, og vertene fikk straffespark. Baktijor Zajnutdinov omsatte det i redusering til 1-2.

Scoringen skapte spenning mot slutten og så ut til å stresse danskene. Og på tampen raknet det helt for rødtrøyene.

På overtid ble matchvinner Ajmbetov utvist etter å ha fått to gule kort.