Sport

Klæbo satte rekord med ny seier

Johannes Høsflot Klæbo fortsatte storformen og gikk inn til sesongens niende individuelle sprintseier i verdenscupen i Tallinn. Det har ingen gjort før ham.

– Det var fantastisk. Det føles litt som hjemmebane. Bestefar bor her i Tallinn. Det er spesielt å ha han med meg her, sa Klæbo i et intervju med arrangøren vist på Viaplay.

Klæbo tok seg enkelt videre gjennom prolog, kvart- og semifinale, men satte aldri den beste tiden i fristilsprinten. Lucas Chanavat var raskere i prologen, mens Federico Pellegrino og Edvin Anger var raskest i de to utslagsrundene.

I finalen var nordmann derimot nærmest uslåelig da han gikk inn til sesongens 17. individuelle verdenscupseier. 26-åringen står totalt med 65 seire på det øverste nivået.

– Det var en tøff finale. Jeg prøvde å spare litt energi før finalen og det fungerte bra, sa Klæbo etter kveldsrennet som hadde Tallinns sangfestivalområde som arena.

– Sykt artig

Chanavat fulgte nærmest, 2,62 sekunder bak, mens Even Northug tok 3.-plassen.

– Det var sykt artig. Jeg hadde lyst til å komme meg på pallen i dag, og i dag følte jeg virkelig at jeg måtte krige for det med stavbrekk og en brytekamp med (Edvin) Anger, sa Northug til Viaplay.

Trønderen har vært fullstendig overlegen denne sesongen og sto med seier på åtte av de ti sprintene i verdenscupen. Bare Federico Pellegrino (Davos i desember) og Richard Jouve (Les Rousses i januar) har klart å overliste 26-åringen.

Klæbo gikk også inn til VM-gull på sprinten i Planica i februar. Da vant han foran Pål Golberg og Jules Chappaz.

Det var folksomt rundt hele løypa i Tallinn tirsdag kveld der det ble norske seire i begge klassene.

Storeslem

Skiesset har allerede sikret både verdenscupen sammenlagt og sprintcupen denne sesongen. Sammenlagttittelen er hans fjerde, mens han har vunnet sprintkula hele fem ganger.

I finalen hadde Klæbo med seg Northug og Erik Valnes, mens Harald Østberg Amundsen og Sindre Bjørnestad Skar røk ut i semifinalen.

Nytt for Tallinn-rennet var at man testet ordningen med samme skismurning for alle løpere. Løperne har sine egne ski og bruker egne smørere, men produktene under skiene skal være de samme.

Mer fra Dagsavisen