Sport

Skistad satte svenskene på plass i Falun: – Kan ikke bli bedre

Kristine Stavås Skistad avsluttet råsterkt og tok igjen Jonna Sundling på vei inn til verdenscupseier på skøytesprinten i Falun.

Konnerud-jenta vant dermed sin andre verdenscupsprint på under en uke. Tirsdag var hun også best i klassiskløpet i Drammen.

Sundling prøvde å riste av seg sin norske rival i motbakkene. Det klarte hun ikke og hadde ikke et motsvar da Skistad satte inn et skikkelig rykk. På oppløpet ble svensken parkert.

– Utrolig morsomt. Dette hadde jeg drømt om på forhånd. Jonna er sterk, så det er sykt at jeg klarte det, sa Skistad til Viaplay om følelsen av å stilne hjemmepublikummet i Falun.

– Å vinne hjemme og i Sverige, det kan ikke bli bedre, la hun til.

Finaledebutant

Det var Skistads tredje verdenscuptriumf, men første i fri teknikk. Alle har kommet i løpet av de to siste månedene.

I VM ble hun satt på plass av Sundling og det svenske sprintlaget, men i etterkant har rollene snudd.

Halvparten av løpere i lørdagens finalefelt hadde norsk pass. For første gang var Julie Myhre en del av en slik gruppe på verdenscupnivå. Hun gikk inn til 5.-plass, mens Mathilde Myhrvold endte sist som nummer seks.

Duellen fortsetter

Norge fikk med alle sine sju løpere videre fra prologen, men i kvartfinalene forsvant Ane Appelkvist Stenseth og verdenscupleder Tiril Udnes Weng. Den tidlige exiten kunne ha kostet sistnevnte dyrt i sammendraget, men Jessie Diggins greide ikke å utnytte det og røk selv ut i neste heat.

Udnes Weng startet dagen med en 123 poengs luke på amerikaneren. Den ble ikke vesentlig endret etter Falun-sprinten.

Det ble stopp for Anne Kjersti Kalvå og Lotta Udnes Weng i semifinalene.Nyeste fra Dagsavisen.no: