Sport

Så kom det første Kollen-rennet Norge IKKE vant

Halvor Egner Granerud ble beste norske med sin 4.-plass i Raw Air-rennet lørdag. Anze Lanisek fra Slovenia vant i Holmenkollbakken.

Dermed ble rennet det første denne helgen uten norsk vinner. Tidligere lørdag ble det seier i femmila i langrenn og kombinert for kvinner og menn.

Lanisek vant med 5,8 poeng ned til Stefan Kraft på 2.-plass. Karl Geiger tok 3.-plassen i lørdagens storbakkerenn, som var det andre i Raw Air.

Norge endte med fire nordmenn innenfor topp ti.

Granerud var nummer fire før finaleomgangen og hoppet 128,5 meter også i sitt andre forsøk. Dermed beholdt han 4.-plassen etter finaleomgangen også. Han har ennå ikke vært på pallen i et verdenscuprenn i Norge.

Kristoffer Eriksen Sundal og Daniel-André Tande hoppet begge 126,5 i finaleomgangen. Dermed ble det 7.- og 8.-plass totalt.

Johann André Forfang gjorde et kjempehopp med 128,5 meter i første omgang, men skuffet i sitt andre forsøk. Med kun 121,5 meter ble det bare 10.-plass.

Marius Lindvik endte på 15.-plass etter et svev på 125,5 meter i finaleomgangen. Sondre Ringen landet allerede etter 109 meter i finalen og ble nummer 25.

Seks av sju norske menn tok seg videre til lørdagens konkurranse i Oslo. Granerud var best av de norske på 5.-plass i kvalifiseringen fredag.

Ingen norsk herrehopper har noen gang gått til topps i Raw Air. I alt skal mennene gjennom tolv konkurranser.


Mer fra Dagsavisen