Sport

Aga klar for Rosenborg: – Et veldig enkelt valg

Oscar Aga (22) har skrevet under en kontrakt med Rosenborg til og med 2026-sesongen. Spissen er hentet fra svensk fotball.

Overgangen ble bekreftet av RBK mandag. Aga kommer inn etter at den danske målmaskinen Casper Tengstedt ble solgt til Benfica tidligere i år.

– Det var et veldig enkelt valg for min del … Det er den største klubben i Norge og da jeg hørte om interessen var det absolutt noe jeg ville, sier Aga til klubbens nettsider.

I 2021 ble Oslo-gutten toppscorer i 1. divisjon. Da hamret han inn 24 mål for Grorud, og suksessen sendte ham videre til Elfsborg i Allsvenskan.

Der scoret Aga i fjor to mål på 13 kamper. Nå håper Rosenborg å få mer ut av angriperen i Eliteserien.

– For meg handler det om å få spilletid. Kommer jeg på banen, så scorer jeg mål. Jeg er en målsnik som er på plass til rett tid, sier Aga.

Spissen tror systemet i Rosenborg passer ham godt.

– 3-5-2-systemet er litt likt det vi spilte i Grorud. Det var der jeg puttet veldig mange mål og var på mitt beste. Derfor tror jeg at det er noe som passer meg veldig bra, sier han.

Rosenborg starter eliteseriesesongen med hjemmekamp mot Viking 10. april. Før det skal lagene møtes i fjerde runde i NM. Det skjer i Stavanger søndag.


Nyeste fra Dagsavisen.no: