Sport

Hovland kjemper om PGA-tittel og kjempesum før siste dag: – Tilbake der jeg vil være

Viktor Hovland (25) er med i seierskampen i Arnold Palmer Invitational. Han ligger på delt 2.-plass i PGA-turneringen etter en sterk lørdagsrunde.

Golfstjernen holdt seg til kun 66 slag og spilte seg til seks birdier på Orlando-banen i Florida. Det gjør at han kun er ett slag bak lederen Kurt Kitayama.

Amerikaneren snek seg forbi Hovland og Scottie Scheffler (USA) takket være en birdie på siste hull. Søndag kjemper de om en tittel verdt over 37 millioner kroner.

– Jeg er tilbake der jeg vil være, sa Hovland etter lørdagens runde, ifølge Discovery.

25-åringen åpnet med en birdieputt på første hull. De resterende fem kom på 4., 12., 13., 14. og 16. hull. Særlig slaget som ga Hovland delt ledelse og hans tredje strake birdie, var utsøkt. Da traff han koppen stående i bunkeren.

– Det var et perfekt slag. Det var den første greenen jeg bommet på, og det var et kort bunkerslag som var vanskelig. Jeg har jobbet hardt med de slagene, så det var deilig å klare det, mente han selv etterpå.

Hovland kunne avsluttet tredjerunden med nok en birdie. Ballen rullet mot hullet, men stoppet opp like utenfor. Han er åtte slag under par etter tre av fire runder.

Fredag fikk nordmannen inn en hole-in-one. Den bragden har han i alt klart fire ganger på PGA-touren, og ingen har gjort det oftere enn ham siden starten av 2021/22-sesongen.

Mer fra Dagsavisen