Sport

Fartskvinnene skuffet på Kvitfjell – Mowinckel beste norske på 12.-plass

De norske alpinistene Ragnhild Mowinckel og Kajsa Vickhoff Lie fikk ikke full klaff på «hjemmebane» under fredagens super-G-renn på Kvitfjell.

Rennet pågår fortsatt, men de antatt beste har kjørt.

Mowinckel har muligheten til å gjøre helgen helt spesiell. 30-åringen vil med en seier på Kvitfjell gå opp som Norges mestvinnende kvinnelige alpinist i verdenscupen.

Rekorden må hun imidlertid vente hvert fall én dag med da hun ligger på en foreløpig 12.-plass i fredagens super-G.

Moldenseren tok sin tredje verdenscupseier i super-G-rennet i Cortina i slutten av januar og tangerte dermed Andrine Flemmen.

Lie måtte også se slukøret bort på måltavla da hun kom i mål. 24-åringen fikk en veldig god start, men med flere store feil mot slutt av løypa ligger hun på en skuffende 16.-plass.

Østerrikske Cornelia Hütter leder rennet ett hundredels sekund foran italienske Elena Curtoni. Sveitsiske Lara Gut-Behrami ligger på 3.-plass, tolv hundredeler bak Hütter.

Verdenscuphelgen på Kvitfjell fortsetter med utfor lørdag, før det skal kjøres et nytt super-G-renn søndag.

Sist det ble arrangert verdenscuprenn for kvinnealpinistene i Norge var helt tilbake i 2006 på Kvitfjell. Det er ikke blitt arrangert utforrenn siden verdenscupavslutningen i 2003. Før det igjen må vi tilbake til Narvik i 1996.


(©NTB)

Nyeste fra Dagsavisen.no: