Barcelona seiret i sjansefattig «El Clásico»

Barcelona vant 1-0 borte mot Real Madrid i første oppgjør av semifinalen i den spanske cupen torsdag.

Kampens eneste mål kom litt over halvveis i den første omgangen da Franck Kessié fikk muligheten alene mot Thibaut Courtois. Belgieren reddet skuddet, men returen gikk rett i beina på Éder Militão, som måtte se ballen trille inn i eget mål.

Selv om målet ikke ble stående som hans, var bidraget til scoringen kjærkomment for Kessié, som har slitt med spilletiden etter overgangen fra Milan i sommer. Samme mann fikk en enorm mulighet til å sette 2-0 snaue tjue minutter før full tid, men i veien for skuddet sto Kessiés egen lagkamerat Ansu Fati.

Real Madrid greide ikke å notere seg for ett eneste skudd på mål, og kampen endte dermed 1-0 til gjestene.

Xavis menn fikk seg dermed en opptur etter to nederlag på rad. Forrige torsdag røk de ut av europaligaen med 1-2-tap for Manchester United. Søndag ble det 0-1 mot Almería i ligaen. Klubben topper stadig La Liga-tabellen, sju poeng foran nettopp Real Madrid.

Storscoreren Robert Lewandowski var ikke med i Barcelona-troppen til oppgjøret. Klubben opplyste mandag at polakken har pådratt seg en lårstrekk. Nøkkelspillerne Pedri og Ousmane Dembélé sliter også med skader og var heller ikke klare til kampen.

Returoppgjøret spilles på Camp Nou 5. april.