Sport

Heidi Weng gir opp VM: – Kjenner at det ikke fungerer

Heidi Weng reiser hjem fra ski-VM og gir fra seg plassen i den norske langrennstroppen. Inn kommer Ragnhild Haga som erstatter.

Norges Skiforbund opplyste om endringen fredag morgen.

–– Jeg hadde gledet meg til VM, men jeg kjenner det ikke fungerer slik det skal, så jeg reiser hjem og ønsker alle jentene og gutta lykke til, sier Weng.

31-åringen forlater Planica-mesterskapet uten å ha konkurrert. Hadde hun stilt til start, ville det vært hennes sjette VM i karrieren.

– Det er en riktig avgjørelse av Heidi, i samråd med trener- og helseteam, å reise hjem nå når hun opplever at det ikke fungerer som ønsket, sier landslagstrener Sjur Ole Svarstad.

Svekket

Weng har i alt ni VM-medaljer (fem gull, tre sølv og én bronse) siden debuten i 2013. Hun har fortsatt til gode å bli verdensmester individuelt.

Heidi Weng ville ha vært en opplagt kandidat på flere distanser i VM. I tillegg til lørdagens skiathlon hadde hun trolig vært med på både 10 kilometer, stafett og tremil.

Spesielt på stafett blir Norge svekket uten veteranen Weng på laget.

Utfordringer

BUL-løperen har trøblet gjennom det meste av denne sesongen, ikke minst fordi hun har slitt med ettervirkninger etter en hjernerystelse.

Weng har selv vært åpen om at hun har slitt med mentale utfordringer som følge av hjernerystelsen og mangelen på trening.

Ragnhild Haga reiser ned til Planica i løpet av fredagen. Hun trer inn i troppen etter å ha vært hjemmeværende reserve.


Mer fra Dagsavisen