Sport

Tarjei Bø om veien til VM-sølv: – Jeg har fått litt ro og fred

Tarjei Bø klinket til med sølv på VM-sprinten i Oberhof etter det som ellers ikke har vært hans beste sesong. Det betyr mye.

Bø har hatt noen sterke plasseringer i verdenscupen hittil denne sesongen, men til tider har han slitt. Foran sprinten fortalte Bø til NTB at man ville få se den beste versjonen av ham selv.

Da han sikret sølvet bak suverene lillebror Johannes Thingnes Bø, innfridde 34-åringen.

– Jeg har følt meg veldig bra den siste uken på hardøktene. Jeg har slått alle bortsett fra Johannes, og da visste jeg at jeg var der jeg skulle være, sa Bø til NTB etter sølvløpet.

Roses av lillebror

Gullvinner Johannes erkjente i etterkant at storebror nok leverte det beste løpet.

– Det er fint å se folk som ligger litt nede før jul komme til mesterskap i sitt livs form. Tarjei gjorde nok det beste løpet i dag, men jeg er nok i litt bedre form, og det gjorde at jeg snek til meg gullet, sa Johannes til NTB.

Det betyr mye etter sesongen hittil. Tarjei fortalte også at nettopp det nok var med på å få ham i god form inn mot mesterskapet i favorittløypa.

– Ro og fred

Han trives svært godt i Oberhof-traseen.

– Det betyr veldig masse. Det har vært en litt spesiell sesong siden jeg ikke har herjet i toppen hele tiden. Jeg har fått litt ro og fred og ligget litt bak Johannes og Sturla som har kjempet om seirene. Jeg har fått bygd meg litt opp i ro og fred og var trygg på å treffe med formen her. Det stemte, sa Bø.

Det var tett tåke i Oberhof lørdag, noe som bidro til usikkerhet før konkurransen. Like før start ble det klart at rennet skulle gå som planlagt.


Nyeste fra Dagsavisen.no: