Sport

Vickhoff Lie brøt 30 års medaljetørke: – Hadde null peiling

Kajsa Vickhoff Lie klinket til med en sjelden norsk VM-bronse i super-G i Méribel. Etterpå gikk tankene til skademarerittet hun har bak seg.

Fra startnummer fire kjørte hun til ledelse, men ble senere skjøvet ned til en delt tredjeplass. Det skilte 33 hundredeler til den italienske verdensmesteren Marta Bassino.

Bronsen er den første medaljen en norsk kvinne har tatt i en fartsdisiplin i VM siden Astrid Lødemel vant sølv i utfor og bronse i super-G i 1993.

– Jeg hadde null peiling. Jeg tenkte Ragnhild (Mowinckel) hadde det, men hun har det jo bare i kombi. Så det er veldig gøy å kunne skrive seg litt inn i historiebøkene, sa Vickhoff Lie til NTB etter gledesscenene i bunnen av den franske traseen.

Aleksander Aamodt Kildes amerikanske kjæreste Mikaela Shiffrin tok sølvet, mens østerrikske Cornelia Hütter delte bronsen med Vickhoff Lie.

– Jeg er veldig fornøyd og stolt av at jeg klarte å gi gass fra toppen med et så tidlig startnummer, sa bærumsjenta.

Medaljen er Norges tiende på kvinnesiden fra et alpin-VM.

Hatt det tøft

Vickhoff Lie kom nylig tilbake fra et halvannet års skadeavbrekk etter at hun falt stygt i super-G-rennet i Val di Fassa i februar 2021.

– Det har vært mange opp- og nedturer, men jeg er veldig glad for at ting ikke er så stabilt. Hadde ting vært stabilt helt på toppen, ville jeg selvfølgelig blitt glad for det, men det er gøy med progresjon, og det har jeg nå.

Hun fikk en trå start på sesongen med to strake 30.-plasser. Likevel fant hun toppnivået i tide til mesterskapet i Frankrike.

Luktet på gullet

Ragnhild Mowinckel stilte til start som Norges største medaljehåp i onsdagens renn, men gjorde en stor feil i midtpartiet. Det kostet henne trolig VM-gullet.

– Jeg prøvde skikkelig. Én feil er lettere å akseptere enn å kjøre dårlig hele veien. Jeg skjønte det der og da, fortalte hun til NTB.

Moldenseren var tre hundredeler unna medalje og ble nummer fem. Etterpå strålte hun i intervjusonen og hadde masse energi til å fullrose lagvenninnen.

– I dag er det ekstra kult når Kajsa er på pallen. Det er veldig stas, og det er gøy å se at man kan komme tilbake fra en skade.

Gikk for tidlig

Mowinckel svarte kontant da hun fikk høre at en norsk medaljetørke ble brutt etter 30 år.

– Det var jaggu på tide. Gøy at Kajsa er der, og hun har vist det lenge. Hun har utvilsomt nivået, men det er stor forskjell på trening og renn. Når hun nå stabiliserer seg i rennsituasjon, er dette bare starten på Kajsas liv.

Det var svært god stemning blant de norske i målområdet. Vickhoff Lie jublet sittende på ryggen til Mowinckel etter blomsterseremonien. Der viste for øvrig bronsevinneren at hun fortsatt har litt å lære.

24-åringen forlot podiet altfor tidlig og måtte kalles tilbake før den italienske nasjonalsangen ble spilt. Den tabben gjør ikke Vickhoff Lie neste gang hun er på pallen.


Mer fra Dagsavisen