Sharp og Berge avgjorde på overtid for Sheffield United – møter Tottenham

Billy Sharp og Sander Berge scoret på overtid da Sheffield United slo Wrexham 3-1 i en dramatisk omkamp i FA-cupen. Tottenham venter i neste runde.

Berge og hans lagkamerater får hjemmekamp i åttedelsfinalen 1. mars.

Gjestene fra nivå fem skapte trøbbel for hjemmelaget, og Wrexhams Hollywood-eiere Ryan Reynolds og Rob McElhenney tvitret begge at de var stolte av laget sitt og de 4000 tilreisende supporterne fra Nord-Wales.

– Det var en stor cupduell over to kamper. De spilte veldig bra, men jeg likte ikke holdningen til noen av spillerne deres. De snakket om Spurs som motstander før de møtte oss, sa Sharp til ITV.

– Jeg er glad for at vi slo dem.

Sheffield United dominerte første omgang, men kom til få store sjanser. James McAtee misset den største helt alene med keeper da han skjøt utenfor i stedet for å sentre til bedre plasserte Iliman Ndiaye.

Strafferedning

Anel Ahmedhodzic scoret ledermålet tidlig i 2. omgang, men så skaffet Wrexhams storscorer Paul Mullin to straffespark for laget sitt. Det første knallet han i nettaket til 1-1, men det neste så han Adam Davies redde da han skulle sette inn gjestenes ledermål.

Det gikk mot ekstraomganger, men to minutter på overtid misset Wrexham-stopper Max Cleworth fullstendig da han skulle stoppe et langt framspill, og Sharp var gjennom. Dermed ledet hjemmelaget.

Et par minutter senere i overtiden satte Berge 3-1 i krysset fra spiss vinkel etter en kontring. Pasningen kom fra McAtee.

Rett før kjempetabben hadde Cleworth flaks som ikke fikk straffe mot seg da han stoppet et skudd fra Oliver Norwood med armen.

Grimsby-sjokk

Grimsby fra nedre halvdel i nivå fire slo Luton, som er nummer fire i mesterskapsserien, 3-0 og møter Southampton borte i åttedelsfinalen.

Nathan Tella scoret i kampens første minutt og på overtid da mesterskapsseriens lederlag Burnley slo Ipswich 2-1. Laget får hjemmekamp mot Fleetwood, som slo Sheffield Wednesday 1-0.

Siste plass i åttedelsfinalen avgjøres onsdag når Sunderland tar imot Fulham.

---

FA-cupen menn tirsdag, 4. runde omkamper:

Burnley – Ipswich 2-1 (1-1)

Mål: 1-0 Nathan Tella (1), 1-1 George Hirst (3), 2-1 Tella (90).

Fleetwood – Sheffield Wednesday 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Carlos Mendes Gomes (60).

Grimsby – Luton 3-0 (3-0)

Mål: 1-0 Harry Clifton (9), 2-0 Danilo Orsi (28), 3-0 Danny Amos (45).

Sheffield United – Wrexham 3-1 (0-0)

Mål: 1-0 Anel Ahmedhodzic (50), 1-1 Paul Mullin (str. 59), 2-1 Billy Sharp (90), 3-1 Sander Berge (90).

Sander Berge spilte hele kampen for Sheffield U.