Sport

Pinturault i tet - McGrath har medaljesjanser

Hjemmehåpet Alexis Pinturault satte fyr på publikum med et strålende super-G-renn i superkombinasjonen i VM i alpint i Courchevel. Atle McGrath er på skuddhold.

Pinturaults kjøring fikk opp temperaturen i kommentatorboksene. Alle vet at Pinturault har kapasitet til å være blant de beste i slalåmdelen senere tirsdag.

Pinturault er hjemmefavoritt så det holder. Ikke bare er han fransk, han har også et hus i Courchevel-området, og det er en stund siden han har vært i sin beste form.

– Klassekjøring, konstaterte Viaplay-ekspert Marius Arnesen etter veteranens prestasjon i fartsløypa.

Pinturault tok gull i kombinasjonen i Åre i 2019. For to år siden ble det sølv på franskmannen i VM i Cortina d'Ampezzo.

Tett i teten

Regjerende verdensmester Marco Schwarz fra Østerrike kom i mål bare seks hundredeler bak hjemmefavoritten og er plassert som nummer to.

Østerrikeren Raphael Haaser kjørte ned til 3.-plass 0,14 sekunder bak Pinturault. Søsteren Ricarda tok bronse i superkombinasjonen for kvinner mandag.

Østerrikeres Marco Odermatt er verdens beste alpinist, men denne gangen kjørte han ut rett før mål.

Norges håp er Atle McGrath. Han er plassert som nummer ti med 1,25 sekunder opp til lederen. McGrath har sin styrke i slalåm, og det er mulig med pallplass om alt klaffer.

– Jeg synes det var helt greit, for å være ærlig. Det var mye nerver. Jeg startet bra, men hoppet veldig langt på førstehoppet. Etter det ble jeg litt passiv, og jeg skulle ønsket at jeg hadde gitt mer mer gass lenger ned, sa McGrath til NTB.

– Hva nå?

– Jeg er i en OK posisjon, og muligheten er absolutt der. Det eneste er at det er Schwarz og Pinturault som leder. Men jeg har en god mulighet på medalje. Jeg er positiv, sa McGrath.

Adrian Smiseth Sejersted kjørte ut og dermed er konkurransen over for hans del.

Ute

Aleksander Aamodt Kilde fant aldri tempoet og var ikke på sitt beste. Nordmannen kom ned til 7.-plass 1,04 sekunder bak teten. Kilde bekreftet i intervjuet med Viaplay at han ikke fullfører konkurransen. Han retter i stedet øyene fram mot torsdagens super-G.

Med en hånd som ikke er helt i hundre, var ikke 5.-plass i super-G godt nok til at han vil bruke tid på slalåmdelen. Kilde tok sølv i superkombinasjonen i OL i Beijing sist vinter.

Kilde kjørte super-G-rennet uten å ta altfor stor risiko.

– Jeg bestemte meg i morges for ikke å kjøre slalåm. Jeg kjenner fortsatt på smerter, og da er det ingen vits i å ta sjansen. Det kommer viktigere renn senere i mesterskapet, sa Kilde til Viaplay.

Slalåmdelen starter klokka 14.30.



Mer fra Dagsavisen