Sport

Warholm om Russland-debatten: – Bruker idretten som propaganda

Hekkstjernen Karsten Warholm synes ikke noe om at Den internasjonale olympiske komité (IOC) åpner for russisk og belarusisk deltakelse i idretten.

Warholm ble spurt om temaet på et pressetreff foran Karsten Warholm Invitational, som er et stevne i hans hjemby Ulsteinvik.

– Jeg tenker hvordan Russland bruker idretten som propaganda, så mener jeg kanskje at det ikke burde være sånn. Med mine verdier er det åpenbart hva som bør gjøres ... Det er å opprettholde situasjonen slik den er nå, sa Warholm.

Russere og belarusere har vært utestengt fra friidretten siden krigen i Ukraina startet. Den internasjonale olympiske komité (IOC) åpnet sist uke for at russiske og belarusiske utøvere igjen kan få adgang til internasjonal idrett.

Dette må i så fall skje med utgangspunkt i strenge kriterier, som at de aktuelle utøverne konkurrerer som nøytrale, ifølge komiteen. Utspillet har skapt debatt både i Norge og internasjonalt.

Lederen for den russiske olympiske komité, Stanislav Pozdnjakov, uttalte tirsdag at russiske utøvere må få delta uten restriksjoner. Onsdag kalte idrettspresident Berit Kjøll den uttalelsen «utidig og usmakelig».


Mer fra Dagsavisen