Sport

NHL-legenden Bobby Hull er død

Det canadiske ishockeyikonet Bobby Hull er død, 84 år gammel. Han vant Stanley Cup med Chicago Blackhawks i 1961.

Hull er av mange sett på som en av de beste målscorerne i NHL-historien og ble toppscorer sju ganger siden debuten i 1957. Mannen som ble kalt «The Golden Jet» ledet Blackhawks til Stanley Cup-tittelen i 1961.

Det var Blackhawks som mandag opplyste om hans bortgang. Dødsårsaken er ikke kjent.

«Hull er del av en elitegruppe av spillere som har vært med på å påvirke vår klubb. Vi sender våre dypeste kondolanser til familien hans», heter det i uttalelsen.

Hull er stadig Blackhawks' toppscorer både i grunnspillet og i sluttspillsammenheng med sine henholdsvis 604 og 62 mål. Hull ble innlemmet i Hall of Fame i 1983 og fikk sitt draktnummer 9 fredet i Blackhawks samme år.

Han scoret over 30 mål i 13 sesonger på rad fra 1959 til 1972. Totalt ble det 610 grunnspillsmål og 560 målgivende pasninger på litt over 1000 NHL-kamper. Han har også spilt i ligaen WHA, som var en konkurrent til NHL på 70-tallet.

Hull var også involvert i flere kontroverser gjennom sitt liv. I 1986 ble han dømt for å vold mot en politimann som brøt inn i en krangel mellom Hull og sistnevntes kone.

I februar i fjor ble det klart at Blackhawks hadde blitt enig med Hull om at han skulle forlate sin rolle som klubbrepresentant.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Nyeste fra Dagsavisen.no: