Sport

Dyche tar over Everton

Sean Dyche blir Frank Lampards etterfølger som manager i Everton. Hans første oppgave er å styre unna nedrykk fra Premier League.

Lampard fikk nylig sparken som følge av svake resultater over lang tid. Mandag ble Dyche klar som hans erstatter på en 2,5-årskontrakt.

– Det er en ære å bli manager i Everton. Jeg og mitt støtteapparat ivrer etter å få denne store kubben på rett kjøl igjen, sier engelskmannen i en uttalelse.

51-åringen kommer fra en periode som klubbløs. I fjor vår fikk han sparken etter mange år i Burnley, og før det var han i Watford.

Gamle kjente

Dyche kjenner flere av spillerne i Everton godt fra tiden i Burnley. Der hadde han blant andre forsvarsklippen James Tarkowski som en av sine elever.

Ifølge Sky Sports og Daily Mail var Dyche og tidligere Leeds-sjef Marcelo Bielsa toppkandidatene til Everton-jobben. Bielsa skal ha vært klubbeier Farhad Moshiris førstevalg, men flere ting gjorde det vrient å komme til enighet med trenerveteranen.

Bielsa skal blant annet ha ønsket å overta Everton først til sommeren. Argentineren skal ha argumentert for at han trenger et overgangsvindu for å forme spillerstallen slik han ønsker den. I tillegg skal kostnaden ved å ansette Bielsa og hans faste støtteapparat ha vært stor.

Everton ligger nest sist på tabellen i Premier League. Liverpool-klubben har vært på øverste nivå sammenhengende siden 1954.

Nyeste fra Dagsavisen.no: