Mitoma sendte Liverpool ut av FA-cupen med overtidsscoring

(Brighton - Liverpool 2-1). Det så lenge ut til at Liverpool skulle få omkamp på hjemmebane, men Kaoru Mitoma sendte Brighton videre med 2-1-målet to minutter på overtid.

Brighton hadde flere gigantiske muligheter til å ta ledelsen, hvor blant annet Trent Alexander-Arnold reddet på strek. Likevel var det Harvey Elliott som scoret kampen første mål.

Mohamed Salah kom seg inn fra høyrekanten og slapp ballen nydelige til Elliott, som banket Liverpool i føringen.

Ti minutter senere utlignet imidlertid vertene da Tariq Lamptey fyrte løs fra utenfor 16-meteren. Skuddet gikk via Lewis Dunk og inn i nettet bak Alisson.

Da de fleste hadde mistet troen på at det skulle bli en avgjørelse, dukket Kaoru Mitoma opp på bakerste stolpe og sikret avansement for Brighton.

Sist de to Premier League-klubbene møttes, fikk Liverpool en skikkelig leksjon. Brighton høvlet over storklubben og vant 3-0 på hjemmebane tidligere i januar.

Det er tredje strake oppgjøret Liverpool ikke klarer å slå Brighton. Sist de vant var 2-0-seieren på bortebane i mars 2022.

Engelsk FA-cup fotball menn søndag, 4. runde:

Brighton – Liverpool 2-1.

Senere kampstart: Stoke – Stevenage (15.00), Wrexham – Sheffield U. (17.30).

Spilt lørdag: Accrington Stanley – Leeds 1-3, Walsall – Leicester 0-1, Blackburn – Birmingham 2.2, Bristol C.– West Bromwich 3-0, Fulham – Sunderland 1-1, Ipswich – Burnley 0-0, Luton – Grimsby 2-2, Sheffield W. – Fleetwood 1-1, Southampton – Blackpool 2-1, Preston – Tottenham 0-3, Manchester United – Reading 3-1.

Spilt fredag: Manchester City– Arsenal 1-0.

Spilles mandag: Derby – West Ham.