Sport

Kilde kjørte ut i Cortina – Odermatt mot dobbeltseier

Aleksander Aamodt Kilde kjørte ut i søndagens super-G-renn i Cortina d’Ampezzo. Marco Odermatt leder rennet.

Kilde jaktet stadig sin åttende verdenscupseier for sesongen etter å ha kommet på andreplass i lørdagens renn. Men søndagens renn ble ingen suksess for det norske fartsfantomet, som kjørte ut tidlig i løypa. 30-åringen hadde grønne tider ut fra start, men feilberegnet en sving og nådde ikke den neste porten. Dermed var han ute av kampen om seieren i rennet.

– Man har sånne dager innimellom også. Allerede på toppen så kjenner jeg at bakskien glipper, og da blir jeg usikker og mister litt fokus. Det er sånt som skjer noen ganger, sa Kilde til Viaplay.

Han var ikke alene om å kjøre ut i den utfordrende løypa i Cortina. Adrian Smiseth Sejersted feilberegnet samme sving som Kilde og røk ut av konkurransen.

– Skal du få de toppresultatene, så må du «gønne» skikkelig på. Jeg vil heller kjøre ut enn å kjøre sakte, sa Sejersted til Viaplay etter sitt løp.

I alt åtte alpinister (av 26) har så langt kjørt ut i rennet. Blant dem er Mattia Casse, som tok tredjeplassen i lørdagens renn.

Veteranen Dominik Paris brukte erfaringen sin og leverte et sterkt renn på hjemmebane. Likevel var Odermatt, som vant lørdagens renn, sterkere enn italieneren ned fjellsiden. Sveitseren var tilnærmet feilfri og la seg 0,76 sekunder foran Paris i mål.

Daniel Hemetsberger gjennomførte en god konkurranse og er foreløpig på tredjeplassen, 27 hundredels sekund bak Paris.


Nyeste fra Dagsavisen.no: