Sport

Klæbo slått i verdenscupsprinten i Les Rousses

Johannes Høsflot Klæbo var nær nok en verdenscupseier, men måtte gi tapt for hjemmefavoritt Richard Jouve i franske Les Rousses. Pål Golberg tok tredjeplassen.

Klæbo var best i kvalifiseringen, kvartfinalen og semifinalen, men nådde akkurat ikke helt opp i finalen i sprintrennet i klassisk stil.

Hjemmefavoritten Jouve slo nordmannen i spurten og var 0,09 sekund foran nordmannen i mål.

– Jeg havner bakpå og bommer på et tak. På et sånt oppløp som detter og en sistesving som er så avgjørende, så ryker det rett og slett der. Det er langt fra optimalt, jeg skulle gjerne stått på toppen der, sa Klæbo til Viaplay etter konkurransen.

Verdenscuplederen er klar på at det kun er det å stå øverst på pallen som virkelig betyr noe.

– Jeg samler ikke på 2.-plasser, konstaterte 26-åringen.

Sivert Wiig leverte en sterk konkurranse og endte som nummer fem. For de andre norske ble lørdagen en nedtur.

Både Sindre Bjørnestad Skar og Even Northug var i nærheten av å ta seg videre, men røk ut i kvartfinalene. Valnes var blant favorittene til å vinne konkurransen etter å ha kommet på 2.-plass i kvalifiseringen. Bardufoss-løperen røk likevel også ut i kvartfinalen da han kom borti staven til Edvin Anger og ramlet på vei inn på oppløpet.

– Jeg vet ikke hva som skjedde, jeg tror jeg var borti staven hans. Plutselig lå jeg der, sa en svært skuffet Valnes til Viaplay etter kvartfinalen.

---

FAKTA

Verdenscup langrenn i Les Rousses, Frankrike lørdag, sprint klassisk stil:

Menn:

1) Richard Jouve, Frankrike, 2) Johannes Høsflot Klæbo, Norge, 3) Pål Golberg, Norge, 4) Edvin Anger, Sverige, 5) Sivert Wiig, Norge, 6) Federico Pellegrino, Italia, 7) Håvard Solås Taugbøl, Norge, 8) Marcus Grate, Sverige, 9) Lucas Chanavat, Frankrike, 10) Lauri Vuorinen, Finland.

Øvrige norske: 13) Even Northug, 14) Sindre Bjørnestad Skar, 26) Erik Valnes.

Mer fra Dagsavisen