Sport

Brasiliansk målshow sendte United videre

(Manchester United - Reading 3-1. Brasilianerne tok over da Marcus Rashfords scoringsrekke på Old Trafford tok slutt. Casemiro (2) og Fred sendte Manchester United videre i FA-cupen.

Paul Inces Reading-lag ble slått 3-1. United-legenden fikk se sin sønn Tom notere assist da Salif Mbengue nikket inn trøstemålet i det 72. minutt. Da ledet rødtrøyene allerede 3-0, og Reading spilte med ti mann etter at Andy Carroll ble utvist.

Rashford jaget scoring i 10. hjemmekamp på rad, noe som ville tangere klubbrekorden til Dennis Viollet. Alle på stadion trodde han hadde klart det da hn i det 34. minutt nikket ved lengste stolpe, og Reading-keeper Joe Lumley stoppet ballen innenfor streken.

VAR grep inn og avslørte en liten offside på Wout Weghorst i forspillet. Casemiros framspill hadde ikke retning mot ham, men ballen traff Tom Holmes og spratt til Weghorst, som nikket den fram til Rashford. Det var en omdiskutert annullering.

På overtid i en omgang United dominerte fullstendig holdt Reading på å score. Tyrell Malacia sov på et innlegg fra Abdul Rahman Baba, og Junior Hoilett kom foran ham. Skuddet var ikke godt nok, og David De Geas fjerde ballberøring i omgangen ble en fin redning.

I det 54. minutt slo Christien Eriksen en crossball til Antony, som slo en flott stikker til Casemiro. Sistnevnte chippet over keeper.

Fire minutter senere fikk Casemiro ballen fra Fred og skrudde den pent inne ved hjørnet.

Fred økte selv ledelsen i det 66. minutt, rett etter at Carroll ble utvist. Han fikk sitt annet gule kort for en felling av Casemiro.

---

FAKTA

Engelsk FA-cup menn lørdag, 4. runde:

Accrington Stanley – Leeds 1-3, Walsall – Leicester 0-1, Blackburn – Birmingham 2.2, Bristol C.– West Bromwich 3-0, Fulham – Sunderland 1-1, Ipswich – Burnley 0-0, Luton – Grimsby 2-2, Sheffield W. – Fleetwood 1-1, Southampton – Blackpool 2-1, Preston – Tottenham 0-3, Manchester United – Reading 3-1.

Spilt fredag: Manchester City– Arsenal 1-0.

Spilles søndag: Brighton – Liverpool, Stoke – Stevenage, Wrexham – Sheffield U.

Spilles mandag: Derby – West Ham.

5. runde trekkes mandag kveld.


Nyeste fra Dagsavisen.no: