Sport

Ragnhild Mowinckel kjørte inn til annenplass

Ragnhild Mowinckel (30) dokumenterte VM-form da hun suste ned til annenplass og årsbeste i storslalåm i italienske Kronplatz onsdag.

Mowinckel ble beste norske på 11.-plass i tirsdagens renn. Onsdag var Molde-jenta skarp og var plassert på 4.-plass etter den første omgangen. 30-åringen hadde 72 hundredeler opp til ledende Mikaela Shiffrin.

Mowinckel kjørte en tilnærmet prikkfri 2. omgang og avanserte til pallen etter å ha passert både Italias Federica Brignone og Sveriges Sara Hector.

Mowinckel tok sin tredje seier i verdenscupen da hun vant super-G i Cortina d’Ampezzo sist helg. Hennes siste verdenscupseier i storslalåm kom i tyske Ofterschwang i 2018.

Denne sesongen hadde hun to 6.-plasser som best i storslalåm.

Shiffrin ble historisk i tirsdagens renn. Da tok hun sin 83. seier i verdenscupen etter at hun var klart best i begge omgangene. Nå er tallet 84.

Ingen kvinner har like mange verdenscupseier i alpint som 27-åringen fra Vail i Colorado.

Best igjen

Den amerikanske utøveren var desidert best i den første omgangen onsdag også. Hun hadde 51 hundredeler ned til Sveriges Sara Hector foran 2.-omgangen.

Der ble det knockout igjen, og hun tok sin seier nummer 84 i verdenscupen. Det er bare to seirer opp til Ingemar Stenmarks 86.

Shiffrin hadde 82 hundredeler ned til Ragnhild Mowinckel på 2.-plass

Det er ikke så rart at kjæresten Aleksander Aamodt Kilde skrøt av henne etter tirsdagens seier og kalte henne «et prakteksemplar».

Shiffrin vant i Kronplatz også i 2019.

Kjørte ut

Thea Louise Stjernesund ble nummer 15 etter å ha ligget på 17.-plass etter 1. omgang.

Mina Fürst Holtmann endte opp med 27.-plass. Det var plasseringen bedre enn den hun hadde etter 1. omgang. Kjøringen hennes ble for passiv.

Maria Therese Tviberg kjørte ut tirsdag, og det samme gjentok seg onsdag etter at hun hadde ligget på en god 8.-plass etter 1. omgang. Tviberg var den eneste som ikke fullførte 2. omgang etter å ha havnet på innerski.

Mer fra Dagsavisen