Sport

Verdenscupleder Udnes Weng står over Les Rousses

Langrennsløper Tiril Udnes Weng blir ikke å se i kommende helgs verdenscuprenn i franske Les Rousses, opplyser Skiforbundet.

– Trener- og helseteam, sammen med Tiril, har blitt enig om at helgens renn kommer for tidlig etter sykdomsperioden», skriver skiforbundet i en pressemelding.

– Tiril trenger mer tid før hun er konkurranseklar, og blikket er rettet mot VM i Planica, sier landslagstrener Sjur Ole Svarstad.

Hun erstattes ikke i Les Rousses som følge av at hun har friplass som leder av verdenscupen.

Syk

Udnes Weng ble syk etter Tour de Ski og sto over NM. Ifølge tvillingsøster Lotta Udnes Weng var hun tilbake i trening sist fredag.

26-åringen endte på 3.-plass i Tour de Ski for tre uker siden. Hun leder verdenscupen med 1447 poeng. Dte er 287 flere enn svenske Frida Karlsson, som heller ikke deltar i Frankrike til helgen.

Calle Halfvarsson står også over i Le Rousses, mens Ebba Andersson er tilbake i den svenske troppen etter koronasykdom.

Udnes Weng har hanglet lenge etter Tour de Ski og slet blant annet med en kraftig hoste. Hun har ikke testet positivt på covid-19.

Sto over NM

Det gjorde derimot landslagslagvenninnen Anne Kjersti Kalvå. 30-åringen fra Lundamo er også tilbake i trening. I likhet med Udnes Weng sto hun også over NM, og heller ikke Kalvå deltar i Les Rousses.

I Frankrike skal det konkurreres i tre dager. Fredag er det 10 kilometer i fri teknikk med individuell start, lørdag er det klassisk sprint og søndag er det 20 kilometer klassisk fellesstart.

Den siste verdenscuphelgen før Planica-VM er i italienske Toblach om halvannen uke. Der er det først en sprint i fri teknikk, før det avsluttes med en 10 kilometer fri teknikk med individuell start.


Nyeste fra Dagsavisen.no: